Ga naar hoofdinhoud

Theo Hanzon krijgt klap van hengst en staat even langs de kant

Update
Theo Hanzon
Theo Hanzon Foto Lonneke Ruesink
Dressuurruiter Theo Hanzon zal de Gelderse hengst Jupiler (v. Charmeur) morgen niet voorstellen op de hengstenkeuring in Den Bosch in de presentatie van de nieuwe jaargang en ook zijn Grand Prix-debuut met Sir Fashion aanstaande zaterdag is even uitgesteld. Twee hengsten op de stal van Hanzon raakten bij het passeren van elkaar in gevecht en bij een poging de twee uit elkaar te halen kreeg de dressuurruiter een klap tegen zijn borst. "Het lijkt allemaal mee te vallen, maar rijden ging vandaag helemaal niet. Ik kon niet eens lichtrijden en leek wel een oude opa." 

Na de klap van een van de hengsten had Hanzon moeite met ademen en besloot zijn moeder de ambulance te bellen. “Dus die kwam met gillende sirenes aan en toen voelde ik me al een beetje bezwaard. In het ziekenhuis vertrouwden ze de ademhaling niet helemaal. Achteraf bleek er van binnen gelukkig niets kapot te zijn, geen klaplong of iets dergelijks.”

‘Ik kwam er nauwelijks op’

Omdat lopen en staan Hanzon vandaag niet veel moeite kostte, dacht hij dat rijden ook wel zou gaan. “Dat bleek een vergissing. Ik kwam er al nauwelijks op.”

Ongelukkige timing

“Ik baal er wel goed van, want dit is een ongelukkige timing. Ik zou morgen Jupiler voorstellen op de hengstenkeuring en had zaterdag mijn Grand Prix-debuut met Sir Fashion gepland. Misschien dat het morgen weer gaat, maar ik heb vandaag niks kunnen rijden en voor het zelfde geld gaat het morgen niet.”

Update: Niels Bax rijdt Jupiler

Omdat Hanzon het zonde vindt als Jupiler niet aan de fokkers getoond kan worden in Den Bosch, heeft hij geprobeerd voor vervanging te zorgen. “We gaan morgenvroeg even kijken hoe dat gaat en dan hoop ik dat Jupiler alsnog in Den Bosch kan lopen.”

Het proefrijden ging klaarblijkelijk goed vanochtend, want op de Facebookpagina van de Gelderse hengst Jupiler is bekend gemaakt dat Niels Bax de hengst later vandaag in Den Bosch zal voorstellen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook