Ga naar hoofdinhoud

Titelstrijd tussen fokproducten familie Hekkert: Klarinetty wint

Vorige maand op de Dag van het Gelders paard was de strijd tussen de fokproducten van Henk en Ria Hekkert al spannend, maar vandaag op de KWPN Kampioenschappen in Ermelo, was het helemaal zenuwslopend voor broer en zus. Daar waar Kaya-Amanda (Alexandro P x Farrington) vorige maand nog derde werd, streed ze nu tijdens het overkampen bij de driejarigen in Ermelo tegen Klarinetty, de algemeen dagkampioene van vier weken geleden en in bezit van zus Ria. De juryleden wachtte een zware klus om tussen deze twee aansprekende merries de kampioene te kiezen. Uiteindelijk was het Klarinetty die deze eer toekwam. 

De mooi gebouwde en zeer aansprekende Klarinetty draafde met veel macht door de baan en won het vandaag met name door haar lichaamsgebruik en haar model. Kaya-Amanda liet zich ook zeker heel goed zien, maar kon net wat flitsender bewegen, vandaar dat zij als reservekampioene werd aangewezen.

Stalgenoten

Jan Vonk bezette met zijn fokproducten de plekken drie en vier. Kerona (Alexandro P x Victory), op de Dag van het Gelders paard nog goed voor de tweede plek (tussen de paarden van de familie Hekkert in), werd nu derde, terwijl de scherp gemodelleerde Kimberly (Koss x Wellington) op de vierde stek belandde.

Floris BS opnieuw aan zet

Floris BS, die met Jansje eerder al de kampioene bij de vier- t/m zevenjarigen leverde, zag nu dochter Krystella L (mv. Ulandro M) van fokker en geregistreerde L. Bom, vijfde worden. De lang gelijnde Kelly Anne (Alexandro P x Galant M), de met voldoende techniek bewegende Kiezelma (Danser x Sirius) en de voldoende in het Gelderse type staande Kathlena Mirna  (Expression x Parcival) bezetten respectievelijk de plekken zes, zeven en acht.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook