Ga naar hoofdinhoud

Een ton voor de broer of zus van Flora de Mariposa

Sultan Mohammed Khalifa Al Yahya’ie. Foto Wendy Scholten

Opgeluchte gezichten na de allereerste editie van de Flanders Embryo Auction op de Sharjah Equestrian and Racing Club.  Het initiatief van organisatoren Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts om in de Emiraten embryo’s te gaan veilen, werd beloond met een gemiddelde prijs van 24.950 euro. Voor de toekomstige broer of zus van topspringpaard Flora de Mariposa (v. For Pleasure) werd maar liefst 100.000 euro betaald door een klant in België.

Van de twintig zeer exclusief gefokte embryo’s, die geboren worden van maart tot en met augustus, werden er acht ter plekke verkocht.

Sultan Mohamed

Sultan Mohamed Khalifa Alyahyaee, die voorstander was om de embryoveiling naar de Sharjah Equestrian & Racing Club te halen, gaf een stevige impuls aan de veiling. Hij kocht er twee en zijn zoon één. Dat waren Cornet Obolensky x Elvis ter Putte uit de moeder van Horizon de Regor voor 23.000 euro, Cash du Plessis x Diamant de Semilly uit de volle zus van Quickly de Kreisker voor 20.000 euro en de Diamant de Semilly x Breemeersen Adorado uit de moeder van Tic Tac du Seigneur voor 19.000 euro.

Sheikh Ali

Sheikh Ali Al Qassimi legde er twee vast: Cornet Obolensky x Argentinus uit de volle zus van Arko III voor 30.000 euro en Big Star x Aganix du Seigneur uit de halfzus van Ultra Top voor 20.000 euro. “Ik ben er ontzettend blij mee”, vertelt de ruiter. “Het heeft hier in Sharjah geen zin om een springpaard te fokken en opfokken, dus dit is een aantrekkelijk alternatief. Mijn eerste fokproduct wordt deze zomer in Frankrijk geboren. Uit een sportmerrie die geblesseerd raakte.”

Halfzus Montender

Het was een select gezelschap dat naar de indoorpiste van de club kwam, maar veilingmeester Dirk Zagers kreeg de embryo’s makkelijk verkocht. De Portugese ruiter João Marquilhas stak zijn boekje op bij 19.000 euro voor de For Pleasure x Quidam de Revel uit de halfzus van Montender. Namens zijn Ierse sponsor die een sterke basis voor haar fokkerij op de Al Shira’aa Stables wil creëren, kocht springruiter Mohamed Alowis er twee.

Zeventig procent verkocht

“We hebben er telefonisch diverse embryo’s kunnen verkopen en online één naar Portugal. Ruim zeventig procent is verkocht en daar zijn we heel tevreden over”, vertelt Luk Van Puymbroeck. “

Meegevallen

“We zijn zeker weten voornemens om volgend jaar een tweede editie te organiseren”, gaat Gerald Lenaerts verder. “We wisten niet wat we moesten verwachten, maar het is goed meegevallen.”

“Ja, ik had wel wat innerlijke stress”, lacht Luk Van Puymbroeck. “De mensen hier zijn ontzettend vriendelijk, maar ook heel cool. Ze lieten ons niet merken of ze wat wilden kopen, maar dat hebben ze toch gedaan.”

De totale omzet bedroeg 499.000 euro.

Bron: Persbericht

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook