Ga naar hoofdinhoud

Tonny Aan de Stegge TCN Fokker van het Jaar

Tonny Aan de Stegge met Kaiser Milton - Foto: Trakehner Verband

Tonny Aan de Stegge, fokker van de kampioenshengst van de Trakehner keuring 2017, Kaiser Milton (Millennium x Van Deyk) is door Trakehner Contact Nederland (TCN) gehuldigd als fokker van het jaar. "Die titel kon natuurlijk maar naar één fokker gaan", schrijft TCN op haar website. 

Kaiser Milton werd gefokt door Tonny Aan de Stegge, die moeder Kaiser’s Els (volle zus van Kaiserdom TSF en Kaiserkult TSF) kocht bij Sien Spekenbrink, nadat Henk Spekenbrink in 2008 overleed. “Henk Spekenbrink was een goede vriend van me en ik heb de laatste drie merries bij zijn vrouw Sien gekocht, daaronder ook de moeder van Kaiser Milton.” Aan de Stegge verkocht het hengstveulen, toen nog Milton-Els geheten als eerbetoon aan de Els-fokkerij van Spekenbrink, voor 15.000 euro aan Jan Pieter Dalsem op Veulenveiling Prinsjesdag.

Ter dekking

Dalsem liet de hengst klaarmaken voor de Trakehner keuring, waar hij tot kampioen werd gekroond en voor 320.000 euro verkocht aan Burkhard Wahler. Maar volgens Burkhard Wahler was de Millennium-zoon bij aankomst op Klosterhof Medingen kreupel en hij wilde hem reclameren. Na wat moddergooien tussen Wahler en het Trakehner Verband kwam de hengst toch weer terug op Medingen en staat hij dit seizoen gewoon ter dekking als ‘een hengst met alle mogelijkheden‘. Op de Klosterhof-hengstenshow, waar Kaiser Milton aan de hand werd gepresenteerd, zei Wahler: “We zijn er nog niet uit met Kaiser Milton, maar ik wil hem de fokkers niet onthouden. Deze hengst kan zoveel goeds doen in de fokkerij.”

Doruto Memorial

De andere TCN-prijs, de Doruto Memorial, wordt vergeven aan een Trakehner (of Trakehner persoon) die veel voor het ras en de bekendheid van het ras heeft gedaan. Dat kan zijn door uitzonderlijke sportieve prestatie maar dat kan ook door in het nieuws te zijn geweest op een opvallende manier. De prijs hoort te gaan naar een Trakehner of persoon die meer dan gewoon bijdraagt aan de Trakehner belangen. Hier was de prijs voor de veertienjarige Ike (v. Kasparow) van Claire Verheijen. De op de Berkenhoeve gefokte Ike heeft al successen gevierd in de eventing sport, in de springsport én in de dressuursport.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/TCN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Tonny Aan de Stegge TCN Fokker van het Jaar

  • Jo

    Regelmatig bij tonny in de stal geweest waar hij met ernorme inzet en liefde voor zijn paarden omging!!
    Lijkt mij dan niet vreemd deze fokker de prijs heeft!!
    Echt super…tonny
    Van harte!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook