Top drie springveulens in Harich uit stammoeder Helena VDL - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Top drie springveulens in Harich uit stammoeder Helena VDL

Elisah Aarts, hier met Insider VDL (v.Etoulon) Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op de regionale veulenkeuring in Harich zijn 28 spring- en 16 dressuurveulens uitgenodigd voor de Centrale Keuring van Friesland. Bij de springveulens domineerden de veulens van de VDL Stud. In de kampioenskeuring bij de merrieveulens was de volledige top drie in handen van de familie Van de Lageweg. Magdalena VDL, een dochter van de jonge hengst Insider VDL uit Fulena VDL van Baltic VDL, werd kampioen bij de merries.

De drie kopnummers bij de merrieveulens stammen allen uit de lijn van de voormalig Europees kampioene Helena (v. Ahorn). Magdalena VDL van Insider VDL uit de Baltic VDL-merrie Fulena VDL werd op kop geplaatst door juryleden Henk Dirksen en Wim Versteeg. “Dit is een goed ontwikkeld, hoogbenig merrieveulen met veel uitstraling. Galopperen doet ze bijzonder goed, met ontzettend veel balans en atletische opdruk”, volgens de jury.

Halfzus Freeman VDL

Stamgenote Melena VDL (Impressive VDL uit Femelena VDL) werd tweede, net voor Ma Helena VDL (Brantzau VDL uit Be Helena). Ma Helena VDL is een halfzus van de KWPN-hengst Freeman VDL.

Music Maker beste hengstveulen

De beste zeven hengstveulens mochten overkampen in de kampioenskeuring en hierin wist de Cohinoor VDL-zoon Music Maker uit de Cantos-merrie Gheminka van Sjouke de Groot het meest te overtuigen. “Dit kampioensveulen is ruim voldoende ontwikkeld, staat goed in het rechthoeksmodel en heeft correct fundament. Voor een springveulen toonde hij een goede draf en zeker zo belangrijk: hij heeft een hele goede, lichtvoetige galop met daarin veel balans en souplesse. Ook kan hij makkelijk changeren”, lichtte Dirksen toe.

Harley VDL en Hampshire VDL

De Harley VDL-zoon Marley SMH (uit K-Quintana van Quidam de Revel) van Minne Hovenga werd tweede binnen dit goede gezelschap. De van de jonge hengst Hampshire VDL afstammende Montserrat CJE van E. Eefting eindigde als derde.

Meliek-H beste dressuur hengstveulen

Meliek-H (Hennessy x Gribaldi) van fokker G.J. de Haan werd kampioen bij de hengstveulens in de dressuurrichting. “De kampioen is een sterk gebouwd veulen met een mooi front en correct fundament. Hij galoppeert heel actief en heeft van nature veel houding en balans. In de kampioenskeuring deed hij er bovendien nog een schepje bovenop”, vertelde Henk Dirksen.

Zonen van Dettori en Daily Diamond

Meliek-H bleef voor op Magnum Gold VK (Dettori x Flemmingh) van A. Vogelaar en J. Knol. Als derde kon Maestro Diamont (Daily Diamond uit de Apache-dochter Inaminka) van Sjouke de Groot opstellen.

Franklin-dochter kampioen bij merrieveulens

Van de merrieveulens in de dressuurrichting kwam de top-vier terug voor de kampioenskeuring. Hierin verkoos de jury de Franklin-dochter Marnieta B uit Wynieta B van A.Th. de Boer tot kampioen. “Deze dochter van Franklin is goed ontwikkeld, heeft veel uitstraling en een goed front. In zowel de eerste ronde als de kampioenskeuring wist ze te overtuigen met haar extra houding, balans en souplesse in beweging.”

Twee keer Hennessy

Op de tweede plek kon Mona Lisa Frank VDL (v. Apache uit Ina Frank VDL van Zonik) van de VDL Stud en Jackie Ahl-Eckhaus opgesteld worden. Derde werd Medina Fan Weerdenbras (v. Hennessy uit Ammadena) van H. Gulmans, net voor opnieuw een nakomeling van Hennessy: Madelyn M (uit Vera Lyn) van D. Mozes.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook