Ga naar hoofdinhoud

Topscore van 977,5 punten voor miljoenenhengst Revolution

Update
Revolution (v. Rocky Lee) - Foto: Helgstrand Dressage
De vorig jaar op de Hannoveraanse keuring voor 1,2 miljoen euro aan Andreas Helgstrand, Hanni Kasprzak en Søren Grønborg verkochte Revolution (Rocky Lee x Rouletto x Wendeburg) heeft in zijn Deense 35-dagentest een megascore van 977,5 punten behaald. Op zijn rapport staat maar liefst zeven keer een 10 en vijf keer een 9,5. 

Tussen de nummer 1 Revolution en de als tweede geëndigde Falstaff (Ampère x Stedinger x Bonheur) zit een verschil van meer dan 150 punten. Falstaff werd tweede met 823 punten, gevolgd door Baron (Callaho’s Benicio x Sir Donnerhall x Friedensfürst) met 802,5 punten. De beste vierjarige hengst was Romeo (Blue Hors Romanov x Wolkentanz I x Wanderbusch) met 896 punten.

De driejarige Freischütz (v. Foundation) en de vierjarige Hove’s Terminator (v. Tailormade Temptation) gingen ook over de 800-punten grens.

Beste springpunten voor Cyrano Ask

De beste springpunten in de Deense test waren voor Cyrano Ask (v. Ci Ci Senjor Ask), die slaagde met 870 punten, gevolgd door Casanova Hästak (v. Cosmeo) met 835 punten, Lerskovs Tourino(v. Toulouse) met 815,5 punten, Frontier Ask (v. Favorit Ask) met 814,5 punten en Comme Il Faut Plus (v. Comme Il Faut) met 801 punten.

Alle dertien hengsten in de test behaalden meer dan de vereiste 700 punten, maar de begeerde 800 punten – die zorgen voor een directe toelating tot de Deense hengstenkeuring (om daar definitief goedgekeurd te worden) – werden niet door alle deelnemers behaald.

Het volledige resultaat wordt later door het Deense stamboek gepubliceerd en is via deze link te vinden.

Revolution (v. Rocky Lee) vandaag bij het examen:

Revolution (v. Rocky Lee) bij de aanlevering:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Ridehesten

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook