Ga naar hoofdinhoud

Topscore voor dressuurmerrie So What

Gisteren vond bij Stal Groenendaal in Bunschoten Spakenburg een gecombineerde (dressuur en springen) IBOP plaats. Van de 14 beoordeelde springmerries slaagden er 10. In de dressuurrichting werden 25 paarden beoordeeld, hiervan behaalden 8 een score van 75 punten of meer. De absolute topscore behaalde Sandro Hit-dochter So What. Met maar liefst vier 9,5-en op haar cijferlijst haalde zij een totaalscore van 91,5 punten.

So What (Sandro Hit uit Lady’s Donna van Donnerhall, fokker J. Kelle uit Hannover) van M. Prosman uit Harmelen liep al twee jaar op rij in de finale van de Pavo Cup. Als vierjarige was ze de op één na beste merrie. Het laatste jaar was ze zelfs de beste merrie. In de IBOP werd ze  wederom voorgesteld door Magreet Prosman. ,,Het is een merrie met bewegingen om van te dromen”, vertelde Henk Dirksen, die samen met Dirk Reijne de paarden beoordeelde. ,,Ook na de Pavo Cup heeft ze zich nog heel goed doorontwikkeld. Ze heeft ongelofelijk veel trit in de benen, heel veel souplesse en is daarbij zeer fijn te bewerken”, aldus Dirksen.

Magreet Prosman was erg succesvol in Bunschoten, want ook haar andere Sandro Hit-merrie behaalde een fraaie eindscore van 82 punten. Androdine (uit Pharludine elite van Rubinstein I) werd gefokt door J. Schel uit Linden. “Een merrie met een goede balans in draf en een galop die mooi naar boven bergop werd gesprongen”, aldus Dirksen. Voor zowel draf, galop, souplesse en rijd- en bewerkbaarheid staan een 8,5 op haar protocol.

In de springrichting was het de kampioene van de CK Utrecht van afgelopen zomer, die bewees ook onder het zadel een zeer compleet springpaard te zijn. Amber Z (v.Air Jordan Z uit Centerfold Z van Chellano, fokker E. Schep uit Tull en ’t Waal) van B. Vink uit IJsselstein kwam aan de zeer hoge eindscore van 89,5 punten. ,,Ze is niet alleen super te rijden, maar beschikt ook nog eens over heel veel balans. Springen doet ze fijn in de parabool en daarbij toont ze heel veel macht”, vertelt Henk Dirksen. ,,Ze doet alles zo gemakkelijk en natuurlijk en toont daarmee haar kwaliteit”, vervolgt Dirksen. Voor galop en reflexen staan een 8,5 op haar protocol, voor techniek en rijd- en bewerkbaarheid een 9,5 en voor alle andere onderdelen een 9.

De over een goede achterhandtechniek beschikkende Beau Ludine S (v.Calvados uit Merludine keur van Voltaire) van f/g. H. van der Scheer uit Kamperveen kwam aan een eindscore van 84,5 punten. ,,Ook een heel compleet springpaard dat over veel macht lijkt te beschikken. Ze viel niet alleen onder het zadel op, maar ook tijdens het vrij springen presenteerde ze zich als een heel fijn springpaard. Haar vermogen en aanleg hebben we dan ook met een 9 gewaardeerd.”, blikte Henk Dirksen terug op haar verrichting.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook