Ga naar hoofdinhoud

Negen dressuurhengsten aan KWPN bestand toegevoegd

Iconic Foto: Melanie Brevink-van Dijk
De hengstenkeuringscommissie van het KWPN heeft aan negen dressuur hengsten een dekbrevet uitgedeeld. Dat aantal was ook dit voorjaar ingeschreven waarmee de totale jaargang op 18 uitkomt. Rijdbaarheid staat hoog in het vaandel. Daarvoor werd vijf keer een 9 gegeven. Twee hengsten kwamen zo aan een topresultaat van 86 punten totaal: Iconic B (v.Bon Bravour) en Inclusive (v.Everdale), die de test deed via het vrijwillige onderzoek.


“Het vrijwillige onderzoek begint zijn vruchten af te werpen, Het is naast de herkansing onder het zadel een heel goede optie waar we ook open voor staan want zo nu en dan mis je een goede.”, aldus juryvoorzitter Bert Rutten. “We hebben een serie van negen mooie hengsten met verschillende kwaliteiten die iets toe te voegen hebben aan de fokkerij. “

Fijn bewerken

De fijn bewegende Inclusive (mv. Uptown) werd geroemd om zijn drie zeer goede basisgangen, goede houding en balans. Hij liet zich daarbij heel fijn bewerken. Dat gold ook voor de sterke vos Iconic B (mv. Jazz) die daarnaast een 9 kreeg voor zijn zeer goede stap en bergopwaartse galop. De aansprekende en lichtvoetig bewegende Davino V.O,D.-zoon Incognito (mv. Vivaldi) uit de stam van Glock’s Undercouver verzamelde 83,5 punten.

Twee keer Everdale

Nog een zoon van Everdale werd ingeschreven: Inverniss (mv. Johnson) die opviel met zijn werklust en tritt in de benen. Hij verzamelde 81,5 punten net als Indigro (Negro x Jazz). Via de herkansing benutte Il Divo (Winningmood x Oscar) zijn kans en werd met louter 8’en en een 8,5 voor de stap ingeschreven. De chique werklustige kampioenshengst Indian Rock (Apache x Vivaldi) kreeg voor zijn extra galop een 9 en kwam zo aan 81 punten. Wel heeft hij een aantekening dat hij lucht zuigt, maar dat staat een inschrijving niet in de weg.

80 punten waren er voor de elegante Invershin (Charmeur x Balzflug) die ook slaagde met een 9 voor zijn rijdbaarheid en instelling. “Die hengst heeft één keer zijn dag niet gehad. Toen ontplofte die bij binnenkomen, hebben we hem even gelongeerd en bleek hij duidelijk niet fit. Helaas is daarvan een foto op facebook verschenen, maar verder heeft hij nooit 1 pas verkeerd gezet” aldus jurylid Marian Dorresteijn.

De mooi typische Intro K (Apache x Rousseau) maakte een heel nette indruk en werd ingeschreven met 79 punten.

Klik hier voor de rapporten van de hengsten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.