Ga naar hoofdinhoud

Topvererver Cardento is niet meer

Wiepke en Janko van de Lageweg met Cardento. Foto Lonneke Ruesink

"Afgelopen nacht heeft Cardento in stilte afscheid genomen," zo meldde VDL Stud zelf op hen website vandaag. De hengst bereikte dit jaar de leeftijd van 27 jaar. Cardento (v.Capitol I) was een belangrijke hengst voor de VDL Stud. Zonen als Carrera VDL, Grand Slam VDL en Dakar VDL zullen nu bij VDL de hengsten zijn die Cardento's genen voortzetten in de fokkerij.

Onder het zadel van Peter Eriksson won de hengst drie zilveren medailles op de Europese Kampioenschappen in Arnhem, de Olympische Spelen in Athene, en de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera. Cardento is van onschatbare waarde voor de fokkerij, en heeft een totaal van 90 nakomelingen op 1,60m niveau. Zacramento, Flip’s Little Sparrow, Carisma, Jativia, en H&M Cue Channa lopen allemaal op het hoogste niveau in de sport. De Capitol I-zoon staat door zijn nakomelingen op nummer acht van de WBFSH Sire Rankings.

Bron: VDL Stud/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook