Topvererver Clinton overleden

Dirk Demeersman met Clinton Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

“RIP CLINTON – De Koning is niet meer”, werd zojuist op de Facebook-pagina van Team Nijhof geschreven.  Vanmorgen is op 24-jarige leeftijd de legendarische hengst Clinton overleden aan de gevolgen van ouderdom. Nijhof schrijft: “Gelukkig heeft zijn ruiter Dirk Demeersman, die hem wereldberoemd heeft gemaakt, vorige week nog afscheid van hem kunnen nemen.” 

Dirk Demeersman behaalde vele hoogtepunten met Clinton, waaronder vierde op de Olympische Spelen van Athene, en tweede in de Grote Prijs van Aken, vierde in de Grand Prix Rotterdam en nog veel meer.

Cornet Obolensky

Na zijn imposante sportcarrière kwam de zoon van Corrado I in de fokkerij en werd een van de belangrijkste verervers in de springpaardenfokkerij. Clinton bleek van onschatbare waarde voor de Europese fokkerij, door onder andere de enorme invloed van zijn zoon Cornet Obolensky. Zijn kinderen, vooral in combinatie met dochters van zijn stalgenoot bij Team Nijhof, Heartbreaker, werden enorm populair.

Plaats 16 in HTR-ranking

Clinton stond jaren lang in de top tien van de Worldbreeding Ranking. In de actuele HTR wereldranking van het afgelopen jaar staat de hengst op de 16-de plaats. 189 directe nakomelingen en 116 paarden uit een Clinton-moeder zorgen voor een IPV van 425,63.

65 goedgekeurde zonen

Zo’n 65 kinderen zijn bij verschillende stamboeken goedgekeurd, zoals bij het KWPN Eldorado van de Zeshoek, Zacharov en Whitaker.

Bijna 80 nakomelingen sprongen, of zijn nog steeds actief, op 1,60,m-niveau. Meer dan 1300 kinderen zijn geregistreerd.

Bron Facebook Team Nijhof

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.