Ga naar hoofdinhoud

Topvererver Heartbeat naar Stoeterij Zangersheide

Steve Guerdat met Albführens Happiness Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

Op de website van Stoeterij Zangersheide werd vanmorgen aangekondigd dat de Zweedse topvererver en in Nederland geboren Heartbeat de hengstenstapel komt versterken in 2018. Na een succesvolle sportcarrière kwam de Heartbreaker-zoon volledig ter beschikking voor de fokkerij. Inmiddels zijn al zeven zonen van hem goedgekeurd en lopen vier kinderen op 1,60m-niveau.

De bij W. Geraats uit Heythuysen geboren Heartbeat liep succesvol in de sport onder de Denen Soren Knudsen en Torben Frandsen alvorens zich volledig op zijn fokkerijcarrière te gaan focussen op de stoeterij van zijn Zweedse eigenaar, Lövsta Stuteri.

Vier kinderen in Grand Prix

Steve Guerdats Albführens’ Happiness, Shane Sweetnams Main Road, Andreas Schou’s Hazel BS en Harold Megahey’s Braveheart zijn Heartbeats kinderen die op het hoogste niveau springen. Op 1,50m-niveau springt onder meer de in Zweden goedgekeurde Hasard. Heartbeat staat met zijn eerste kinderen op dit moment op een hele fraaie en veelbelovende achtste plaats van de HorseTelex D-ranking (oudste kinderen 11 jaar).

Judy Ann Melchior blij met komst

Judy Ann Melchior is blij met de komst van Heartbeat: “Wij zijn zeer opgetogen om het bloed van Heartbreaker toe te voegen aan onze catalogus. Heartbeat klimt tegenwoordig razendsnel in de rankings voor dekhengsten.”

Duur verkocht

Melchior vervolgt: “De nakomelingen van deze unieke Heartbreaker-zoon liggen daarnaast ook bijzonder goed in de markt; zo werd de 5-jarige Hulapalu tijdens de veiling van Holger Hetzel voor € 450.000 verkocht.”

Bron Zangersheide.com

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook