Ga naar hoofdinhoud

Lanciano overleden: ‘Zoveel aan hem te danken’

paardenwei

De Westfaalse hengst Lanciano is overleden. De Landino-zoon overleed al op 31 december 2017 en bereikte de leeftijd van 27 jaar. De hengst ging na binnenkomst uit het weiland liggen in zijn stal en stond niet meer op. De familie Kraft van Gestüt St. Ludwig, die de hengst al 23 jaar in eigendom had, is nog steeds in rouw. "Hij wilde gewoon niet meer."

De familie Kraft kocht Lanciano op vierjarige leeftijd op de nakeuring van het Westfaler Verband. “Eigenlijk zou hij deelnemen aan de gewone hengstenkeuring, maar was toen geblesseerd. Iedereen was het er nadien over eens dat hij anders als kampioenshengst naar huis was gegaan.

Hoge verwachtingen

Lanciano eindigde zelf op driejarige leeftijd op de tweede plaats in de Hengstleistungsprüfung in München-Riem. In Europa bracht hij 44 goedgekeurde of erkende zonen voort, waarvan Lord Sinclair I waarschijnlijk wel de bekendste is. Deze hengst werd twee maal Bundeskampioen en was succesvol tot in de Grand Prix dressuur.

Dankbaar

De familie Kraft blijft voorlopig nog treuren om het verlies van het boegbeeld van hun hengstenstation. “We hebben zoveel aan hem te denken. We wilden hem wat teruggeven en hebben zijn laatste jaren zo fijn mogelijk voor hem gemaakt.”

Bron: Reiter Revue

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook