Topvererver Lucky Pulpit xx overleden

Een van de leidende vaderpaarden in de volbloedfokkerij, Lucky Pulpit xx, is op zestienjarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Hij stierf enkele dagen nadat zijn beroemde zoon en Kentucky Derby-winnaar California Chrome uitgeroepen werd tot paard van het jaar.

Lucky Pulpit (v. AP Indy) overleed vier dagen geleden toen hij zijn eerste merrie van 2017 ging dekken. De hengst zakte tijdens het dekken in elkaar en stierf. De hengst laat 148 winnaars na die 24 miljoen dollar bij elkaar gelopen hebben. Daarmee is Lucky Pulpit een van de meest vooraanstaande volbloedhengsten in Amerika.

California Chrome

Kentucky Derby-winnaar California Chrome is de meest bekende zoon van Lucky Pulpit. In 2014 won hij bijna de Grand Slam, na de Kentucky Derby schreef hij ook de Preakness Stakes op zijn naam. In de derde race, de Belmont Stakes, werd California Chrome op de finishlijn geklopt. Met ruim 14 miljoen dollar is de hengst het meest verdienende renpaard van zijn jaargang.

Bron Horsetalk/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.