Glock’s Total US WFFS-drager

Total US met Dinja van Liere Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Glock heeft op haar facebookpagina bekend gemaakt dat Total US (Totilas x Sir Donnerhall) drager is van het gendefect dat WFFS kan veroorzaken. De verdenking was er reeds omdat een fokker een veulen van Total US uit een Everdale-merrie met alle WFFS-kenmerken verloor. De hengst blijft (via diepvriessperma) beschikbaar, al eist Glock wel dat fokkers die de hengst willen gebruiken een negatief testresultaat van hun merrie overleggen.

Acht andere Glock-hengsten – Dream Boy, Flavio, Johnson, Toto jr, Trafalgar, Voice en Zonik – zijn negatief getest. In eerste instantie stond Romanov, de huidige aanvoerder van de HorseTelex Results Ranking niet op het lijstje, maar hij is nu alsnog toegevoegd aan de negatief geteste hengsten.

Bron: Glock

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.