Ga naar hoofdinhoud

Totilas moet pieken op Europees kampioenschap

Totilas wordt niet gepresenteerd op de hengstenshows van Paul Schockemöhle, die op 3 en 10 februari in het Duitse Vechta plaatsvinden. De bedoeling is dat de dressuurhengst onder Matthias Alexander Rath gaat pieken op het Europees kampioenschap eind augustus in Denemarken en zodoende mag het trainingsritme niet onderbroken worden.

Eigenaren Ann Kathrin Linsenhoff en Paul Schockemöhle gaven eind vorig jaar al aan in 2013 bij Totilas de sport voor te laten gaan op de fokkerij. Om een goed resultaat neer te kunnen zetten op het EK past het niet in de planning om Totilas op de hengstenshows te presenteren. Het duo Rath-Totilas is immers een poos uit de running geweest omdat Rath aan de Ziekte van Pfeiffer leed en zodoende niet naar de Olympische Spelen in Londen kon.

Vorig jaar ging het op de eerste hengstenshow in Vechta helemaal mis tussen Rath en Totilas. De Duitse dressuurruiter had zijn handen vol aan de gitzwarte hengst. Nadat Totilas meerdere malen in verzet kwam en zijn tong over het bit gooide, besloot Rath de ring te verlaten. Videobeelden hiervan zorgden voor veel commotie rondom de combinatie.
Het optreden op de tweede hengstenshow ging een stuk beter. Deze presentatie was nog niet volledig harmonieus, maar duidelijk rustiger dan de week ervoor.

Ondertussen doet het openbaar ministerie in Frankfurt onderzoek naar de manier waarop het team rondom Totilas met de hengst omgaat. Dit naar aanleiding van de aanklacht van dierenrechtenorganisatie PETA, die het team rondom de levende dressuurlegende verweet inbreuken op het dierenwelzijn te hebben gepleegd. Begin volgende maand worden de resultaten van het onderzoek bekendgemaakt.

Bron: Horses/NDR.de/Equestro

2 reacties op “Totilas moet pieken op Europees kampioenschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.