Ga naar hoofdinhoud

Totilas-zoon Gaudi verkocht naar Amerika

De bij het AES goedgekeurde KWPN-hengst Gaudi is, zoals nu bekend geworden is, enkele maanden geleden verkocht naar de Verenigde Staten. De zesjarige hengst, die bij de KWPN-hengstenkeuring door mocht naar het verrichtingsonderzoek, waar hij vanwege een ernstige nekblessure niet aan heeft kunnen deelnemen, is in Amerika de eerste zoon van Totilas voor de fokkerij.

Gaudi werd in Nederland gefokt door de familie Janssen van Stal Joppe uit de elite, preferente, EPTM (drs) en prestatie merrie Annabel (v. De Niro). De hengst kwam uit de eerste jaargang van Totilas en was destijds samen met Governor een van de twee zonen van de zwarte tophengst, die door gingen naar het verrichtingsonderzoek. Volgens de jury was Gaudi een goede en foktechnisch interessante, correct gebouwde hengst ‘Een hengst met veel voorkant en ook heel makkelijke bewegingen’, luidde in december 2013 het oordeel.

Bretton Woods, Chagall en Four Legends KS

Annabel is naast de moeder van Gaudi ook de moeder van de goedgekeurde hengsten Bretton Woods (v. Johnson) en Chagall (v. Jazz). Daarnaast is de merrie de grootmoeder van Four Legends KS (v. Wynton).

Shooting Star Farm

Scot Tolman van de Shooting Star Farm vertelt op Eurodressage blij te zijn Gaudi te hebben geïmporteerd omdat er maar weinig goede hengsten met vers sperma ter beschikking zijn. “Onze belangrijkste interesse in Gaudi is voor ons fokkerij programma”, aldus Tolman. “Naast zijn goede afstamming en de fantastische moederlijn zijn we vooral blij met een hengst, die vrij is van Jazz, Flemmingh en Ferro.”

Bron: Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook