Ga naar hoofdinhoud

Totilas-zoon Governor topleverancier NVK

Governor (Totilas x Jazz) onder Adelinde Cornelissen.
Op de KWPN Kampioenschappen die 10 augustus in Ermelo van start gaan, steekt de eerste jaargang van Governor er met kop en schouders bovenuit. De Totilas-zoon levert elf veulens voor de NVK.

Ook de jonge hengsten Fairytale (4), Ferdeaux (4), Franklin (4), Ferdinand (3) en Galaxie (3) hebben het goed gedaan in de voorselecties op de Centrale Keuringen. De preferente Negro levert vier veulens en een merrie voor de rubriek vier- t/m zevenjarige keur- en elitemerries. Vorig jaar was hij topaanvoerder op de NVK, en ook dit jaar zien we veel nakomelingen van Charmeur op de KWPN Kampioenschappen: vijf driejarige merries en drie veulens zijn hiervoor geselecteerd. Na Charmeur is het nog steeds Jazz die zijn rechtstreekse invloed blijft uitoefenen: zowel bij de driejarige merries (5) als bij de vier- t/m zevenjarige merries (2) kunnen we dochters van de levende legende zien. Apache (4 driejarigen, 1 vier- t/m zevenjarige merrie en 2 veulens) en Florencio (4 driejarigen en 1 veulen) zijn bij de driejarige merries hierna het meest vertegenwoordigd. Eveneens een sterke indruk maakte wederom Bordeaux (3 driejarige merries en 2 veulens), Johnson (2 driejarige merries en 1 veulen), Vivaldi (1 driejarige merrie, 2 vier- t/m zevenjarige merrie en 1 veulen) en Ampère (3 vier- t/m zevenjarige merries).

Springpaarden
De springgefokte merries en veulens kennen wat meer variatie in vaderdieren, toch zijn er ook hier een aantal hengsten sterk vertegenwoordigd. De vader van het kampioensveulen van vorig jaar, Etoulon VDL, heeft nu niet minder dan 7 veulens in de NVK. De jonge hengsten Freeman VDL (6), Grand Slam VDL (6), Connect (3) en F-One USA (3) hebben met hun eerste jaargangen eveneens al succes. Zirocco Blue VDL was vorig jaar topaanvoerder bij zowel de merries als de veulens, en ook nu doet hij het met drie merries en evenzoveel veulens erg goed. Ook Arezzo VDL kreeg vorig jaar veel veulens op het nationale podium. Ook nu zijn er veel uitgenodigd voor Ermelo (5) en uit zijn eerste jaargang merries mogen er twee naar de NMK. De meeste driejarige merries levert Cantos (4), gevolgd door Baltic VDL (3), die ook nog een veulen uitgenodigd kreeg. Numero Uno, op de CHK ook al topaanvoerder, heeft in alle categorieën representanten (3 driejarige merries, 3 vier- t/m zevenjarige merries, 1 veulen).

Gelderse paarden
Bij de Gelderse paarden was het wederom Alexandro P die met zijn nafok de grootste aantallen voor de KWPN Kampioenschappen wist te genereren (6 veulens en 7 merries). Zijn vader Koss levert twee merries en ook van de jonge Floris BS zien we twee nakomelingen, maar dan in de veulenrubriek. Danser krijgt één veulen en één merrie op de nationale finale in Ermelo.

Bron: KWPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.