Ga naar hoofdinhoud

Totilas zoon ‘Te Amo’ goedgekeurd bij het AES

Te Amo v. Totilas
De eerste Nederlandse goedkeuring van een nakomeling van Totilas is een feit. Het AES heeft besloten om aan Te Amo (Totilas x Rubinstein I) het dekbrevet te verlenen.

‘Te Amo’ is geboren in 2011. De van origine Nederlandse Mitzi Stillebroer uit Essex is de fokster van het zwarte hengstveulen, geboren uit de Oldenburgse merrie Mrs Mouse. Stillebroer en haar partner konden het niet eens worden over de naam, waarop ze besloten Edward Gal en Nicole Werner te benaderen om zich over deze taak te ontfermen. Edward Gal besloot de hengst de naam ‘Te Amo’ te geven, dit naar een van zijn favoriete liedjes van zangeres Rihanna.

‘Te Amo’ is op de Equine Elite veiling in oktober 2013 gekocht door John Brouwer uit Rozenburg. De hengst wordt opgeleid door de Franse E.K. ruiter Sebastien Duperdu en staat gestald in Hardenberg. ‘Te Amo’ zal op korte termijn beschikbaar zijn voor de dekdienst.

Bron persbericht

Eén reactie op “Totilas zoon ‘Te Amo’ goedgekeurd bij het AES

  • Ghislaine Belvroy

    “Te Amo” fotograferen is telkens weer een uitdaging. Wat een geweldig mooi en vooral braaf, cool paard! Telkens geeft deze bijzondere hengst mij prachtige foto momenten! Mede mogelijk gemaakt door Stephan Wensing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.