Ga naar hoofdinhoud

Totilassen regeren in klasse L

Edward Gal met zijn Trafalgar (en Marieke van der Putten). Foto Melanie Brevink-van Dijk
De finalewedstrijd van de Isah Hengstencompetitie werd zojuist een prooi voor Total U.S. en zijn halfbroer Trafalgar won de totale competitie: Totilas regeerde in de jongste groep van de hengstencompetitie dressuur.

Met een solide optreden zonder zwakke momenten of onderdelen was Trafalgar, gereden door Marieke van der Putten, de terechte winnaar van de hengstencompetitie.

Groeibriljant

Halfbroer Total U.S. was de groeibriljant van de competitie, won vorige week met Dinja van Liere de finale van de Subli Cup en piekte vandaag nogmaals in de finale van de Isah Hengstencompetitie. Over alle wedstrijden gemeten was Trafalgar de winnaar waar iedereen vrede mee kon hebben, Total U.S. eindigde in de competitie als tweede.

Stap en galop

Total U.S. scoorde 9’s in stap en galop. Jurywoordvoerster Karin Retera stelde dat het ruggebruik nog wat beter zal worden als de hengst nog iets meer op lengte wordt voorgesteld. Het totaal kwam uit op 87.

Competitiewinnaar Trafalgar scoorde allemaal 8-en en 8.5-en en kwam uit op 83.

Daily Diamond derde

De derde plaats in de finale was een ex aequo voor Daily Diamond (v. Daily Deal), gereden door Dana van Lierop, en Hummer (v. Westpoint), gereden door Kirsten Brouwer. De fijn dravende en zeer ruim stappende Daily Diamond eindigde in de competitie ook als derde.

Gespannen

Een gespannen Habanna werd vijfde. Het neefje van Cosmo toonde opnieuw zijn enorme power en aanleg (78). De als zesde geëindigde Hometown (76) werd erg afgestraft op zijn spanning, die vooral in stap goed zichtbaar was.

Hitmaker

Hitmaker (v. Wynton) eindigde in de finale én in de competitie als laatste. Maar ook deze hengst toonde onder Jennifer Sekreve zijn grote waarde als dressuurtalent. Zeer veel kwaliteit dus in de klasse L van de Isah Hengstencompetitie.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook