Ga naar hoofdinhoud

Embryo van Imperio uit driekwartzus Dalera BB geveild voor 60.000 euro

Jessica von Bredow-Werndl met TSF Dalera BB. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De topper van de Trakehner veulenveiling in Neumünster werd gisteren een veulen dat volgend jaar nog geboren moet worden. Een embryo van de Grand Prix-hengst Imperio uit een driekwartzus van Olympisch kampioene TSF Dalera BB (Dallenia v. Millennium) bracht 60.000 euro op. Die prijs voor een nog niet bestaand paard was meteen ook de hoogste prijs van alle paarden (rijpaarden en veulens) op de Trakehner veiling.

Het duurste veulen op de hengstenkeuring in Neumünster was het merrieveulen Fahenna (Integer x Montafon) met een prijs van 21.000 euro. Net daaronder zat het hengstveulen Odin (Kwahu x Singolo) met een prijs van 20.000 euro. Gemiddeld brachten de veulens (incl. embryo) 15.916 euro op.

Duurste rijpaard met een prijs van 31.500 euro werd de vierjarige merrie Donaunacht (Helium x Redecker). Gemiddeld brachten de rijpaarden in Neumünster 27,416 euro op.

Resultaat veulenveiling
Resultaat rijpaardenveiling

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!