Ga naar hoofdinhoud

Europees bronzen TSF Dalera BB Trakehner van het Jaar

Jessica von Bredow-Werndl met Dalera Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na een jaar vol hoogtepunten is TSF Dalera BB (Easy Game x Handryk) gekozen als Trakehner van het Jaar. Onder Jessica von Bredow-Werndl maakte ze dit jaar een verpletterende indruk op onder meer CHIO Aken en het Europees kampioenschap in Rotterdam. Daar liep het duo, na teamgoud in de landenproef, naar individueel brons in de kür op muziek en tikte daarbij bijna de 90% aan. Insterburg TSF (Hohenstein x Giorgio Armani) is uitgeroepen tot Trakehner Hengst van het Jaar.

Dalera komt uit de fokkerij van Silke Printing Müller. De pas elfjarige merrie stapte eind 2017 in de spotlights door het winnen van de Louisdor Cup Finale. Bij haar internationale Grand Prix-debuut een paar maanden later liep ze naar ruim 75%. Na de eerste drie internationale starts kwam de score slechts één keer onder de 76% uit.

Insterburg

De titel Trakehner Hengst van het Jaar van dit jaar ten deel aan Insterburg TSF. De hengst, gefokt door Hans Derlin, won op zesjarige leeftijd brons op het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden en liep daarna internationaal Grand Prix met Carola Koppellmann. In 2010 wisselde hij voor 1,6 miljoen euro van eigenaar, maar daarvan kwam slechts 1,04 miljoen bij de voormalig eigenaar terecht. Acht jaar later werd de verkoop teruggedraaid. Zijn sportcarrière kwam snel na de verkoop door gezondheidsproblemen ten einde.

Lees ook:
Miljoenenverkoop Insterburg door rechter teruggedraaid

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook