Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe generatie fokkerijleiders in Duitsland: Neel-Heinrich Schoof (40) volgt Lars Gehrmann op

Neel Heinrich Schoof Toto: Trakehner Verband

Neel-Heinrich Schoof (40) is Lars Gehrmann opgevolgd als fokkerijleider van het Trakehner Verband. Nu de wisseling van de wacht ook bij het Trakehner Verband heeft plaatsgevonden, hebben alle grote Duitse stamboeken een (zeker voor de paardenwereld) relatief jonge fokkerijleider. Hannover heeft de 50-jarige Ullrich Hahne, Westfalen de 40-jarige Thomas Münch, Oldenburg de 33-jarige Bernhard Thoben en Holstein de 29-jarige Stephan Haarhoff.

Gehrmann was dertig jaar (!) fokkerijleider van het Trakehner Verband. De nu gepensioneerde Gehrmann blijft nog wel als adviseur betrokken bij het Trakehner stamboek.

Neel-Heinrich Schoof, afkomstig uit een Holsteiner paardenfamilie werkt al vanaf 2015 bij het Trakehner Verband. Hij studeerde landbouwkunde en genoot zijn ‘paardenopleiding’ op het station van Maas J. Hell, waar hij verantwoordelijk was voor het voorbereiden van de hengsten op keuringen.

Sportiviteit

“Bij het Trakehner Verband heeft Schoof al innovatieve, overwegend digitaal gebaseerde marketingconcepten ontwikkeld en geïntroduceerd en een uitgebreid netwerk opgebouwd. Het fokken van Trakehner sportpaarden en het bevorderen van genetische diversiteit, rekening houdend met de sportiviteit en moderne fokmethodes, liggen hem na aan het hart. Net als in het Lars Gehrmann-tijdperk zal de sportiviteit van het Trakehner-paard ook in de toekomst het uitgangspunt van het fokkerijwerk blijven”, schrijft het Trakehner Verband.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.