Ga naar hoofdinhoud

Trakehner fokster Alexandra Gräfin Dohna overleden

Alexandra Gräfin Dohna met kampioensmerrie Kosima - Foto: Jutta Bauernchmitt

De bekende Trakehner fokster Alexandra Gräfin Dohna is op 24 april 2020 overleden op 85-jarige leeftijd. 'Die Gräfin' kwam met de Trakehners uit Oost-Preussen naar West-Duitsland in 1945 en wijdde haar leven aan de Trakehner fokkerij.

Alexandra Dohna wijdde haar hele leven aan haar kleine, maar zeer succesvolle Trakehner-fokkerij. Daarmee zette ze de familietraditie van haar adellijke voorvaders op bescheiden schaal voort. Het merrieveulen Koralie (v. Auftakt) uit de beroemde Dohna’s K-familie, een geschenk van haar vader, kwam in haar handen aan de basis te staan van één van de succesvolste takken van de K-familie.

Sportpaarden en goedgekeurde hengsten

De merries van de Gräfin brachten veilingpaarden, internationaal succesvolle sportpaarden, alsook de goedgekeurde Karl Lagerfeld en de kampioensmerrie Karissima. De Gräfin fokte ook de goedgekeurde hengsten Kondor, Korsakow, Korado en de kampioenshengst Kissinger, die destijds werd aangeschaft door Platinum Stable.

Fotografie

Op latere leeftijd Gräfin Dohna, eerder fotografe op jetsetfeestjes, voor paardenfotografie. In 2011 ontving Dohna de gouden speld van het Trakehner Verband.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook