Ga naar hoofdinhoud

Trakehner-hengst Exclusiv (28) plotseling overleden

"Plotseling en geheel onverwachts is onze Exclusiv over de weide naar de regenboogbrug gegaloppeerd. Een afscheid dat je je alleen maar kan wensen voor een vriend die zo lang bij je is geweest", laat Gestüt Hämelschenburg weten. De Trakehner-hengst 2,5-jarige leeftijd door de familie Langels op de Trakehner Hengstmarkt in Neumünster aangeschaft en groeide uit tot één van hun meest succesvolle dekhengsten.

Exclusiv (Starway x Zauberklang) werd gefokt door Josef Schmelting en verdiende op 2,5-jarige leeftijd zijn goedkeuring bij het Trakehner Verband. In zijn carrière als dekhengst bracht hij 38 nakomelingen die actief zijn in alle takken van de sport. Kapriolan F (mv. Enrico Caruso) en Sergeant Pepper TSF (mv. Enrico Caruso) liepen beide Grand Prix dressuur.

Schwalbenspiel

Exclusiv tekende eveneens voor het vaderschap van een aantal invloedrijke dochters. Hij bracht vier premiedochters, vijf staatspremie- en premiedochters en vijf elitemerries voort. Dochter Schwalbenspiel (mv. Enrico Caruso) bracht drie goedgekeurde hengsten: Shavalou (v. Freudenfest), Songline (v. Summertime), en Saint Cyr (v. Kostolany). Haar zoon Seal (v. Gribaldi) loopt Grand Prix.

Exclusiv aan het begin van dit jaar, op 28-jarige leeftijd

Bron: Gestüt Hämelschenburg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook