Ga naar hoofdinhoud

Trakehner-hengst High Motion krijgt achtervoegsel TSF

Archieffoto High Motion (v. Saint Cyr)

High Motion (Saint Cyr x Summertime), de reservekampioen van de Trakehner Hengstenkeuring van 2014, gaat vanaf nu door het leven als High Motion TSF. De Trakehner-hengst, gefokt uit de halfzus van de elitehengst Hohenstein I, is inmiddels succesvol aangekomen op Intermédiaire II-niveau en dat was voor het Trakehner Förderverein reden genoeg om hem het achtervoegsel TSF (Trakehner Sport Förderung) te geven.

High Motion won in 2015 het Trakehner Bundesturnier en kwalificeerde zich voor de Bundeschampionate. Op vijfjarige leeftijd kwalificeerde hij zich nogmaals voor het prestigieuze Duitse kampioenschap en won de Hengstleistungsprüfung in Adelheidsdorf met een 8,84. In 2021 debuteerde High Motion met zijn amazone Laura Strobel op Lichte Tour-niveau en onlangs volgde de overstap naar de Intermédiaire II. In Ankum won het duo de proef met een score van meer dan 70%.

Eén van de bekendste TSF-paarden is TSF Dalera BB van Jessica von Bredow-Werndl.

Bron: Trakehner Verband/Horses.nl

Eén reactie op “Trakehner-hengst High Motion krijgt achtervoegsel TSF

  • TSF staat voor: Trakehner Sport Forderung .
    De stichting TSF ondersteunt Trakehner talenten in de sport, welke tak ook. Beetje vergelijkbaar met destijds ‘Olympic’ hier in Nederland.
    Het is in ieder geval een erkenning van de mogelijkheden van het paard (-ruiter) èn het is een eer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook