Ga naar hoofdinhoud

Trakehner Verband: Lars Gehrmann stopt er in 2023 mee

Lars Gehrmann - Foto: Rick Helmink

Het Trakehner Verband moet het vanaf 31 mei 2023, na een periode van dertig jaar, stellen zonder Lars Gehrmann. De fokkerijleider en algemeen directeur draagt zijn verantwoordelijkheden dan over aan plaatsvervanger Neel-Heinrich Schoof.

“Een beslissing als deze neem je niet over één nacht ijs”, laat Gehrmann in een persbericht weten. “Neel-Heinrich Schoof staat hoog in het aanzien dankzij zijn competente en buitengewoon toegewijde werk. Hij staat dicht bij de fokkers en de hippische wereld.” Schoof studeerde landbouwwetenschappen en werkt sinds 2015 voor het Trakehner Verband.

“Lars Gehrmann zal in 2023 het Trakehner Verband dertig jaar succesvol hebben geleid. We zijn er dan ook heel blij mee dat hij heeft ingestemd om actief te blijven in een adviserende rol. Op die manier zal de overgang goed verlopen”, aldus voorzitter Dr. Norbert Camp.

Lars Gehrmann, journalist en afgestudeerd landbouwkundig ingenieur, werkte voor hij bij het Trakehner Verband aan de slag ging, enige tijd bij het Oldenburger Verband.

Bron: Züchterforum

2 reacties op “Trakehner Verband: Lars Gehrmann stopt er in 2023 mee

  • Dit is voor de Trakehnerwereld groot, maar vooral ook verdrietig nieuws. Lars heeft zoveel betekend voor de ontwikkeling van de fokkerij… Uiteraard is hem terugtreden(=rust) van harte gegund, want het was een energieslurpende baan en hij was altijd onderweg. Prachtig dat onder zijn leiding de fokkerij, na de vrijwel gehele vernieling ervan in de tweede Wereldoorlog, is gegaan van: (uitspraak van Paul Schockemöhle van destijds) “ het 5e kopersgebrek is het dubbele elandsgewei “( het brandmerk-logo) van het ras en “ In mijn stal komt nooit een Trakehner” tot de regende olympisch, Europees en wereldbeker kampioene en de UNESCO erkenning van de Trakehner fokkerij als immaterieel erfgoed. Met ertussenin nog belangrijke andere maatstaven in hengsten als Gribaldi, diens zoon Easy Game, een Millennium of een Caprimond bijvoorbeeld. Veel kennis, kunde en altijd correct, een gentleman in zijn contacten. Het zal heel erg wennen worden zonder hem aan het roer!

  • Rectificatie: kopersgebrek moet natuurlijk zijn: koopvernietigend gebrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.