Trakehner High Motion wint 50-dagentest, Zonik van VDL 3e

High Motion (v. Saint Cyr)

De laatrijpe Trakehners hebben het niet altijd even makkelijk in de verrichtingstesten, maar de vijfjarige High Motion (v. Saint Cyr) kan prima meekomen. In de 50-dagentest in Adelheidsdorf moesten alle hengsten het afleggen tegen de reservekampioen van de Trakehner keuring 2014 die slaagde met een 8,84. De op twee na hoogste punten waren voor Jaquette VDL (Zonik x Don Schufro), gefokt en in eigendom van de VDL Stud. 

De Trakehner reservekampioen High Motion (Saint Cyr x Summertime x Matador), inmiddels vijf jaar oud,  scoorde op alle onderdelen een 8,5 of hoger. De op een na hoogste punten waren voor de vorig jaar in Verden goedgekeurde Falihandro (Fürstenball x Dancier x Weltmeyer): 8,77.

8,66 voor Zonik van VDL

De driejarige Jaquette VDL (Zonik uit Anna Frank VDL v. Don Schufro) werd vorig jaar afgewezen op de Westfaalse hengstenkeuring en ook bij het KWPN kwam hij niet verder dan de eerste bezichtiging. In Adelheidsdorf slaagde de hengst ruimschoots voor de test met een 8,66 gemiddeld en 9’s voor onder andere de galop, de rittigkeit en de totaalindruk. De tweede geslaagde hengst voor de VDL Stud in één week: in Schlieckau slaagde de AES goedgekeurde Jorn VDL (Zirocco Blue VDL x Stakkato) met een 8,2 gemiddeld.

Met die 8,66 scoorde Jaquette VDL net iets meer dan de kleinzoon van Weihegold OLD. For Gold (Franziskus x Blue Hors Zack x Don Schufro) kwam onder de streep gemiddeld op een 8,65.

Zack van Poppelaars

De door familie Poppelaars gefokte Zick Zack (Zack x Münchhausen), vorig jaar goedgekeurd in Oldenburg en dit voorjaar geslaagd voor de 14-dagentest, staat nu definitief in Hengstbuch I. Hij sloot zijn test af met een 7,93 als gemiddelde.

Opvallende uitvallers

In totaal namen 31 hengsten deel aan de test in Adelheidsdorf. Daarvan vielen er maar liefst vijf uit en werden er negen niet aangeleverd. Voor Duitse begrippen veel. Onder die uitvallers ook de opvallende Westfaals goedgekeurde Sensation (v. Sir Heinrich).

Burkhard Wahler leverde Quattroporte (Quantensprung x Stedinger) niet aan. Deze hengst zou op de Hannoveraanse keuring 2016 voor 260.000 euro verkocht zijn aan Andreas Helgstrand, maar bij de test staat hij aangemeld op naam van zijn vorige eigenaar: Burkhard Wahler. Op de website van Helgstrand is Quattroporte ook niet te vinden bij de hengsten.

Vier hengsten gezakt

Vier hengsten kwamen niet aan het minimumgemiddelde (7,8). Dat zijn de niet-goedgekeurde Nuriel (Netto x Sir Donnerhall) met een 7,5. De vierjarige Trakehner premiehengst Hallelujah (ex. Heaven v. Millennium x Friedensfürst), die op de Trakehner keuring 2015 voor 180.000 euro werd verkocht, met een 7,68 (nipt niet gehaald dus). De Brits gefokte Silver Lining ZB (Supertramp x Distelzar) met een 7,37 en de Wesfaalse premiehengst Federico Fellini (For Romance I x De Niro), die op de Westfaalse keuring 2016 voor 250.000 euro werd afgeslagen. Hij zakte met een 7,56.

Uitslag
Catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.