Ga naar hoofdinhoud

Trakehner kampioen Kaiser Milton terug bij Wahler

Kleinzoon Kaiser Milton (Millennium x Van Deyk). Foto: Trakehner Verband e.V.

Na een wekenlang verblijf op een kliniek is Kaiser Milton (v. Millennium) weer teruggekeerd naar Klosterhof Medingen van Burkhard Wahler. Hij kocht de door Tonny Aan de Stegge gefokte en door Jan Pieter Dalsem voorgestelde kampioen voor 320.000 euro op de Trakehner hengstenkeuring in Neumünster, maar liet kort daarna weten van zijn aankoop af te willen omdat de hengst bij aankomst in Bad Bevensen kreupel bleek.

“Na een verblijf van meerdere weken op de kliniek is Kaiser Milton terug op Klosterhof Medingen”, meldde Burkhard Wahler op 24 december op Facebook.

Gecontroleerde training

“Volgens de dierenartsen is de hengst op dit moment niet meer kreupel en kan hij vanaf januari beginnen met gecontroleerde training. Voor de beste weg richting zijn herstel, gaat dagelijks in de aquatrainer en wordt hij op Klosterhof Medingen aan de hand gestapt.”

Eigendom

De opbouw van de training wordt uitgevoerd door Wahler, totdat meer duidelijkheid komt over het eigendom van Kaiser Milton. “Zolang de hengst bij ons staat, zullen we hem de beste zorg en bij zijn leeftijd passende training geven om zo het beste toekomstperspectief te garanderen.”

Lees ook:
Strijd tussen Wahler en Trakehner Verband om reclamatie Kaiser Milton
Wahler reclameert Kaiser Milton wegens kreupelheid

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook