Ga naar hoofdinhoud

Trakehnerhengst Millennium verder onder Michelle Hagman

Millenium (v. Easy Game)
Michelle Hagman is de nieuwe stalamazone van Gestüt Sprehe. Met haar komst zal zij enkele interessante hengsten, waaronder de Trakehner premiehengst Millennium (v. Easy Game), onder het zadel krijgen. 

Tot voor kort was Hagman werkzaam voor de familie Reuben in Duitsland. Gedurende het afgelopen jaar werd zij al deels uitgeleend aan Gestüt Sprehe, de thuisbasis van Desperados FRH (v. De Niro) en Kristina Bröring-Sprehe. Afgelopen november besloot Hagman fulltime voor de stoeterij te gaan werken, waardoor zij nu de beschikking krijgt over Millennium.

Fokkerij

De hengst werd vorig jaar voor 320.000 euro aangekocht door Albert Sprehe en Matthias Görbert, directeur van het Landgestüt Moritzburg.

In 2014 zette Millennium zich in één klap op de kaart met zijn nafok. Op de Trakehner hengstenkeuring leverde hij de overtuigende kampioen, Sir Sansibar, die voor 300.000 euro werd verkocht. Daarnaast werden er nog eens twee zonen van de hengst goedgekeurd.

Op de andere grote Duitse hengstenkeuringen kwamen daar nog vijf hengsten bij, waaronder de Oldenburger kampioen Morricone, die voor 775.000 euro van eigenaar wisselde.

Ruiterwissel

Kristina Sprehe nam vorig jaar de teugels over van de getalenteerde hengst en roemde hem om zijn aanleg. Hagman zal de training van de Trakehner nu op zich nemen. Fürst Wilhelm (v. Fürst Heinrich) is één van de andere hengsten waar zij zich op mag focussen.

Hagman zelf is ook geen onbekende. Zij brengt Happiness  (v. Hochadel) succesvol uit in de Grand Prix. De merrie was in eigendom van haar ex-werkgever Reuben, maar doordat Sprehe de Hochadel-dochter inmiddels heeft gekocht, komt er aan deze carrière voorlopig geen einde.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Tidningenridsport

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook