Ga naar hoofdinhoud

Trekpaard verdrinkt in waterbak menwedstrijd

Celine van de Voshoek, de achtjarige trekpaardmerrie van het vierspan van menner Tom Stokmans uit het Belgische Gooreind-Wuustwezel, is op pinkstermaandag verdronken in de waterhindernis tijdens een menwedstrijd voor trekpaarden in Steenhuffel.

Tom Stokmans startte ongeveer rond de middag. Alles liep prima, tot hij zijn vierspan, door de waterbak stuurde. “De snelheid lag helemaal niet hoog, maar een stap te veel opzij is snel gezet. Celine moet op die betonnen rand gelopen hebben en is er naast geschoten. Omdat ze vooraan vastzitten, heeft ze Zilke meegetrokken”, vertelt Stokmans.

“Zilke is bovenop haar gevallen. Ze lag bovenop Celine, met haar twee voorbenen over de hals van Celine. Alles ging razendsnel. De grooms zijn direct van de koets gesprongen om Zilke van Celine af te sleuren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan met een kolos van 850 kilo. Ze zeggen soms dat mensen in tien centimeter water kunnen verdrinken. Ook bij een paard ben ik ervan geschrokken.”

“Celine is in minder dan een minuut verdronken in water van  een halve meter diep. Haar lijf was nog boven. Paarden blijven doorademen onder water. Vermoedelijk hebben de zware kneuzingen door het gewicht van Zilke haar dood bespoedigd. Toen we haar hoofd boven water hielden, kwam alle hulp al te laat.”

Bron: Horses/ Gazet van Antwerpen

4 reacties op “Trekpaard verdrinkt in waterbak menwedstrijd

 • tineke

  Och, wat een tragisch bericht. Kan me goed voorstellen dat iedereen van slag is. Sterkte!

 • MenTeam van der Velden

  Wat een drama. Sterkte voor jullie.

  Ik heb eerder gezien hoe het mogelijk is in een waterbak met 50 cm water. Toen is het gelukkig net wel gelukt de hoofden van 2 paarden boven water te houden en hebben ze het overleeft. Het is een kwestie van seconden.

 • Monamie

  Wat een tragisch bericht, arme Celine. Rust zacht!

 • Lies

  O wat erg heel veel sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.