Ga naar hoofdinhoud

Trudy en Bas Wilschut verliezen moeder Blue Hors Zack

Daniel Bachmann-Andersen en Blue Hors Zack Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Terwijl in Gothenburg Blue Hors Zack furore maakte in de wereldbekerfinale onder zijn Deense ruiter Daniel Bachmann Andersen, moesten fokkers Trudy en Bas Wilschut afscheid nemen van zijn moeder Orona. Afgelopen week overleed de Jazz-dochter op 23-jarige leeftijd. Trudy Wilschut schreef op haar Facebook-pagina: "Een bijzondere merrie is niet meer."

Als veulentje kwam Orona bij Trudy en Bas Wilschut op stal. De prestatie stermerrie verwierf grote bekendheid als moeder van de Grand Prix-hengst en voormalige kampioen van de KWPN hengstenkeuring Blue Hors Zack. Onder Daniel Bachmann Andersen werd de Zack vierde in de wereldbekerfinale dit weekend in Gothenburg met in de Grand Prix en in de kür nieuwe persoonlijke records. Inmiddels is het paar de top tien van de wereldranglijst binnen gekomen.

Blue Hors Zack en Lennox W

Naast Zack heeft Orona verschillende goede merries gebracht. Uit haar dochter Herarona, de volle zus van Zack, fokte Wilschut de aangewezen hengst Lennox W (v. Grand Galaxy Win T). Lennox was de reservekampioen van de hengstenkeuring dit jaar.

‘Een sterke vriendelijke persoonlijkheid’

Op Facebook schreef Trudy Wilschut: “Orona als veulen ben je bij ons gekomen. Nu ruim 22 jaar later hebben we afscheid van je moeten nemen. Je ogen en lichaam vertelde ons dat het genoeg voor je was. Wat een verdriet en gemis het voelt voor ons of dat de ziel uit de stal is. Je was een sterke vriendelijke persoonlijkheid Een blik was voldoende om je dochters op de plek te zetten. Ja, prachtige dochters heb je ons gegeven, moeder van Zack oma van Lennox, menig fokker droomt ervan en jij hebt het ons gegeven. Dag lieve bijzondere Orona. ”

Bron Facebook/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.