Ga naar hoofdinhoud

Tuigpaard Ferryflex afgevallen na tussenbeoordeling

In Ermelo vond dinsdagochtend de tussenbeoordeling plaats van het verrichtingsonderzoek voor tuigpaardhengsten. Het onderzoek voor Ferryflex (v. Artiflex) werd na afloop beëindigd. "Het optreden van de hengst in de tussenbeoordeling was duidelijk minder dan tijdens de eerste trainingsbeoordeling. Eigenlijk op alle onderdelen scoorde de hengst minder maar met name op het gebruik van het achterbeen", verklaarde Ad Geurts, die samen met Peter Stevens de verrichtingsjury vormt.  

In totaal werden vier tuigpaardhengsten, drie driejarigen en één vierjarige, gepresenteerd. Drie hengsten mogen het onderzoek vervolgen. Zij kregen de volgende beoordelingen:

Fantijn (Patijn x Manno)
Front 8,5
Lichaamshouding 8
Zweefmoment 8
Aktie voorbeen 8
Gebruik achterbeen 7,5
Looplust 8,5
Algeheel beeld als tuigpaard 8

Ad Geurts: “Na de eerste trainingsbeoordeling hebben we bekendgemaakt dat Fantijn een jeugdige hengst is die over veel mogelijkheden lijkt te beschikken. We hebben geconstateerd dat het beeld in de training alleen maar meer bevestigd wordt. Fantijn maakte vandaag wel een iets mindere indruk.”

Fabuleus (Unieko x Marvel)
Front 8,5
Lichaamshouding 8
Zweefmoment 8
Aktie voorbeen 7
Gebruik achterbeen 8
Looplust 8
Algeheel beeld als tuigpaard 8

Ad Geurts: “Na de eerste trainingsbeoordeling hebben we geconstateerd dat Fabuleus een fijn te bewerken hengst die op verschillende onderdelen goed scoort maar qua aktie van het voorbeen nog moet verbeteren. We hebben nu geconstateerd dat de hengst weet aan te spreken in front, lichaamshouding, zweefmoment, gebruik achterbeen en looplust. Het gebruik van het voorbeen blijft wel het minste punt bij Fabuleus al was dat vandaag wel beter.”

Emilano (Manno x Milano)
Front 8
Lichaamshouding 7
Zweefmoment 7
Aktie voorbeen 7
Gebruik achterbeen 6
Looplust 7
Algeheel beeld als tuigpaard 7

Ad Geurts: “Na de eerste trainingsbeoordeling hebben we bekendgemaakt dat Emilano als vierjarige op dat moment meer zou moeten overtuigen en meer kracht en inzet zou moet gaan tonen. In de training heeft de hengst duidelijk de opwaartse lijn te pakken en ook vandaag in de tussenbeoordeling liet Emilano zich duidelijk beter zien.”

Eerste trainingsbeoordeling

Voorafgaand aan de tussenbeoordeling vond de eerste trainingsbeoordeling van de afgelopen vrijdag aangeleverde Delviro HBC (Vulcano x Waterman) plaats wat de onderstaande beoordeling en korte toelichting opleverde.

Delviro HBC (Vulcano x Waterman)
Front 8,5
Lichaamshouding 8
Zweefmoment 7,5
Aktie voorbeen 8
Gebruik achterbeen 7
Looplust 8,5
Algeheel beeld als tuigpaard 8

Ad Geurts: “Delviro HBC is een inmiddels vijfjarige hengst die zich prima laat bewerken en weet aan te spreken.”

Bron: Horses / KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook