Ga naar hoofdinhoud

IBOP Ermelo: Fantijn-dochter Jellowroos elite verklaard

Miss Cerona VS (Atleet x Victory) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Vanmiddag slaagden vijf tuigpaardmerries voor hun IBOP in Ermelo. In totaal verschenen er zeven merries, waarvan er vier het keurpredicaat behaalden en één merrie elite werd. Daarnaast werd er ook een beoordeling van één merrie beëindigd.

Twee merries scoorden 78,5 punten waaronder de Atleet-dochter Miss Cerona VS (uit Cerona elite PROK van Victory M, gefokt door W.M Veneklaas Slots uit Zeijerveld). Zij ontving 78,5 punten van de jury, waaronder een 8 voor het front, het zweefmoment, de actie van het voorbeen, de looplust en het algemene beeld. Met deze beoordeling ontving de merrie het keurpredicaat. Inspecteur Viggon van Beest vertelt over de merrie: ”Een fraaie nationale merrie die opvalt door haar techniek. Ze spreekt rondom aan maar zou er net wat meer voor mogen springen.”

Lenteroos van ’t Hooge ook 78,5 punten

De dochter van Eebert (v. Atleet), Lenteroos van ‘t Hooge (uit Henderose van ’t Hooge ster van Nando M. Winnetou, gefokt door en geregistreerd bij G. Bonestroo uit Oosterwolde) kreeg eveneens 78,5 punten. ”Een merrie die ook rondom aan weet te spreken en een sterk buigend achterbeen laat zien. Ze zou er nog iets meer in mogen klimmen en nog net wat actievoller vanuit het voorbeen mogen zijn. Beide merries hebben door middel van het slagen voor deze IBOP het keurpredicaat toegekend gekregen”, aldus Van Beest.

Memories MCM scoort 9 voor actie voorbeen

De door M.C. Meijers uit Nunspeet gefokte merrie Memories MCM (uit Enita ster van Morocco Field Marshall) ontving 77,5 punten. De Cizandro-nakomeling scoorde een 9 voor het actie van het voorbeen, een 8,5 voor het front en een 8 voor de lichaamshouding.

Icellie-dochter Nalya naar 77 punten

De Icellie-dochter Nalya (uit Emmalya pref. van Waldemar, gefokt door J. Stokman uit Schoonebeek) kreeg slechts een halve punt minder dan Memories MCM. Met een 8,5 voor de lichaamshouding en 8’en voor het zweefmoment, actie van het voorbeen en het algemene beeld kreeg de merrie in totaal een score van 77 punten.

Jellowroos elite verklaard

Met 75 punten in totaal ontving de vos Jellowroos (v. Fantijn, uit Oranjeroos van Harald) ook het keurschap. Aangezien de merrie ook het PROK-predicaat heeft, is ze elite verklaard. De 7-jarige vos ontving een 8,5 voor het actie van het voorbeen en een 8 voor haar looplust.

Bekijk hier de complete uitslag

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.