Ga naar hoofdinhoud

Magnifiek verslaat vader Idol in Oregon Trofee

Magnifiek (v. Idol) met Lambertus Huckriede. Foto: Jacquelien van Tartwijk

De pas vijfjarige Magnifiek (Idol x Atleet) heeft op de Noordelijke Tuigpaardendag in Exloo de Oregon Trofee gewonnen. Daarmee verwees hij zijn vader Idol (Manno x Plain's Liberator) naar de tweede plaats.

Magnifiek, vorig jaar nog winnaar van de hengstencompetitie, toonde zich overtuigend. Hij bleef er constant zeer gretig op afgaan en leek elke volgde pas nog overtuigender dan de vorige te willen maken. Het chique front, het zeer expressieve voorbeen dat ver weg wordt gebracht, het sterk buigende en goed ondertredende achterbeen, de ruimte en het grote zweefmoment in zijn bewegingen en het constant in de schoft omhoog lopen maakte deze hengst van Lambertus Huckriede een waardige kampioen.

Idol

Vader Idol is voornaam en fijn van beweging. Hij heeft ook zeer veel actie, met ook veel voorbeen en een goed aantredend achterbeen. Misschien dat hij gaandeweg de wedstrijd net wat minder verheven in het front bleef dan zijn zoon, maar alle hengsten werden zonder opzet voorgesteld. Mark de Groot reed de hengst van Black Horses naar de eervolle tweede plaats. De top drie werd compleet gemaakt door Heliotroop VDM (Colonist x Reflex M).

Bron: KWPN

Eén reactie op “Magnifiek verslaat vader Idol in Oregon Trofee

  • Maarten

    ook mooie foto hoor.
    als springruiter geniet ik ook van zon gave tuiger(of een aparte draver of een renpaard of pak hem beet een mooi gefokte koe).
    persoonlijk vindt ik dit een mooi voorbeeld van een happy athlete.
    ben eigenlijk best wel benieuwd hoeveel ruiters buiten hun eigen-ook geinterresseerd zijn in andere disiplines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.