Ga naar hoofdinhoud

Zes tuigpaardhengsten voor de tweede keer voorgereden

Foto: Paardenkrant / Melanie Brevink-van Dijk

In Lunteren werden vandaag de aangewezen tuigpaardhengsten, die op maandag 10 oktober beginnen aan het verrichtingsonderzoek, voor de tweede keer in het tuig voorgereden. De hengsten werden door hun eigen trainer voorgesteld volgens een vastgesteld protocol. Ondanks regenachtige omstandigheden, was er een mooie publieke belangstelling.

Anderhalve week geleden werden de hengsten voor de eerste keer voorgereden en was de herkansing in tuig, vanmiddag was de tweede keer voorrijden in tuig. Net als de vorige keer werd een verrichting gevraagd die bijna gelijk is aan die van de alternatieve IBOP. Hierdoor kan de hengstenkeuringscommissie niet alleen de showdraf, maar ook zaken als de stap, gehoorzaamheid en trainbaarheid en natuurlijke aanleg goed beoordelen.

Zes hengsten gepresenteerd

De zes hengsten Sallandt’s Long Train Running (Renvyle The Real Deal uit Sallandt’s Gillyflower van Plain’s Liberator, fokker J.T.M. Brinkhuis uit Markelo), Olympus HM (Icellie uit Indalina elite IBOP-tuig PROK van Colonist, fokker H. Minkema uit De Wilgen), Nibali (Icellie uit Dirose elite pref IBOP-tuig PROK van Unieko, fokker L. Postma-De Haan uit Kollumerpomp), Oscar-T (Icellie uit Helga ster van Cizandro, fokker H.H.J. Tonnaer uit Ysselsteyn, fokker gebr. Van Manen uit Ede en JH. Thijs uit Heeze), Onana (Idol uit Ellis keur sport-tuig van Unieko, f/g M. de Groot uit Giessenburg en A.J. Wouters uit Casteren) en Martin Morero (Atleet uit Toos ster van Larix, fokker H. Hazelaar uit Dalen), van Lambertus Huckriede, werden vandaag in tuig gepresenteerd. Dat betekent dat er zes hengsten aangeleverd kunnen worden tijdens de start van het verrichtingsonderzoek op maandag 10 oktober.

Aanlevering

De hengstenkeuringscommissie kijkt ernaar uit om de hengsten op maandag 10 oktober te mogen ontvangen voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo. Bij de aanlevering wordt het verrichtingsonderzoek ook volgens het onderstaande protocol binnen voorgesteld. De hengsten worden dan nogmaals door de eigen rijder voorgesteld in tuig en indien zij trainbaar blijken en veterinair akkoord worden bevonden tijdens de klinische keuring, kunnen zij starten aan het onderzoek.

Protocol aanlevering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook