Ga naar hoofdinhoud

Eén tuigpaardhengst verlaat KWPN verrichtingsonderzoek

TP kampioen Jesse James, een van de fokproducten van De Groot. Foto: Melanie Brevink- van Dijk
Vandaag vond de eerste officiële trainingsbeoordeling voor de tuigpaardhengsten in het kader van het KWPN verrichtingsonderzoek plaats. Drie hengsten vervolgen de test, terwijl voor Iowa (v. Colonist) het doek viel. Daarnaast stond de aanlevering van Hackney-hengst Bocellies Mattea op het programma. 

Gastrijders Peter Stevens en Robbie van Dijk waren aanwezig om de vier hengsten, die al op het KWPN-centrum stonden, te rijden op de 100 meterbaan en hun indrukken aan de commissie over te brengen.

Na afloop was de hengstenkeuringscommissie positief gestemd over de verrichtingen van onder andere Julius van Hapert (v. Cizandro), die zij omschreven als een jeugdige hengst met een rijk front, die nog aan kracht moet winnen. De Cizandro-nakomeling vervolgt daarmee het traject.

Kampioen hengstenkeuring blijft

Ook de zeer tuigtypische Jesse James (v. Unieko) mag nog langer op het KWPN-centrum blijven. De kampioen van de afgelopen hengstenkeuring in Den Bosch beschikt over een royaal front, waarbij hij veel voorbeengebruik heeft, maar nog wat spanning in het lichaam vertoont.

De laatste hengst die nog in de race is voor het dekbrevet is Incognito. De Zepplin-zoon beschikt over een rijke voorhand en vertoont veel voorbeengebruik en goede reflexen in het lichaam. Daarnaast ontwikkelt het achterbeengebruik zich positief wat betreft kracht en buiging.

Doek gevallen

Na overleg met de hengstenkeuringscommissie hebben de eigenaren van Iowa (v. Colonist) besloten de hengst mee naar huis te nemen en het onderzoek te beëindigen. De hengst heeft het KWPN-centrum inmiddels verlaten.

Aanlevering vijfjarige

De vijfjarige Hackney-hengst Bocellies Matteo (v. Bocellie) werd voorgereden door zijn eigenaar André Veltkamp en kreeg bij de veterinaire keuring groen licht, waardoor hij aan zijn 21-dagentest mag beginnen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.