Ga naar hoofdinhoud

Tuigpaardhengsten strijden om Oregon Trofee

Eebert, winnaar Oregon Trofee. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Op de slotdag van de KWPN Hengstenkeuring - zaterdag 6 februari in ’s-Hertogenbosch - staat zoals altijd de Oregon Trofee voor KWPN-tuigpaardhengsten op het programma. Met vijf deelnemers, die alle nog niet eerder de Trofee mee naar huis namen maar er wel dichtbij zaten, zijn de toeschouwers verzekerd van een spannende strijd.

De jongste deelnemer is Patijn-zoon Fantijn, vorig jaar met Robbie van Dijk nog tweede. Het overrijden tegen de uiteindelijke winnaar Eebert vorig jaar duurde de toen vijfjarige Fantijn net wat te lang, nu is hij een jaar ouder en sterker en hij won afgelopen jaar al diverse competities en wedstrijden.

Ook Dylano (v. Plain’s Liberator) heeft met rijder Mark de Groot een flinke staat van dienst. Zo won hij vorig jaar onder andere de eerste hengstencompetitiewedstrijd tijdens de Nationale Tuigpaardendag en de immer elegante Dylano zal erop gebrand zijn de titel te pakken.

Albert Lueks stelt de Roy M-zoon Ditisem voor, altijd temperamentvol en sterk over de benen.

Jaargenoot Delviro HBC (v. Vulcano) wordt door Harry van Middelaar voorgesteld. Twee jaar geleden eindigde de combinatie als tweede en vorig jaar won Van Middelaar de limietklasse in onder andere Ermelo en Doornspijk.

Tussen al deze heren maakt Sanne Welling een charmeoffensief met de tweede deelnemende Patijn-zoon: Atleet. Afgelopen 2 januari nog showde ze de hengst heel sterk en won ze de rubriek voor young riders op de hengstenkeuring tuigpaard.

Bron: KWPN

2 reacties op “Tuigpaardhengsten strijden om Oregon Trofee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.