Ga naar hoofdinhoud

Twee aangespannen verrichtingen Ibsen B en Jupiler S

Jupiler S (v. Charmeur) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk
De Gelderse KWPN hengsten Ibsen B (v. Wynton) en Jupiler S (v. Charmeur) namen dit voorjaar voor het eerst deel aan het 35 dagen verrichtingsonderzoek. In navolging hierop laten zij dit najaar tweemaal een aangespannen verrichting zien. Dit is een eendaagse test en vindt plaats op zaterdag 28 oktober en zaterdag 25 november.

In het verrichtingsonderzoek afgelopen voorjaar werden de twee hengsten onder het zadel getest. Om die reden dienen zij nu de aangespannen verrichting te tonen. Er bestaat ook de mogelijkheid om dit om te draaien.

Menproef en presentatie

Op 28 oktober laten de hengsten een menproef zien in de Willem-Alexanderhal op het KWPN Centrum in Ermelo. Bij goed weer wordt er daarna een korte presentatie gegeven op de grasbaan voor het KWPN kantoor, waarbij de drie basisgangen links- en rechtsom worden getoond. Hierbij wordt tevens het gedrag en de rijdbaarheid beoordeeld. Bij slecht weer is dit onderdeel in de Willem-Alexanderhal.

Tweede verrichting

De tweede aangespannen verrichting bestaat uit dezelfde menproef als tijdens de eerste aangespannen verrichting. Vervolgens rijdt Ad Aarts de hengsten, dit gebeurt bij goed weer op de grasbaan voor het KWPN kantoor en anders in de Willem-Alexanderhal.

Cijferbalk

Na het tweede eendaagse onderzoek wordt de cijferbalk voor het aangespannen gedeelte vastgesteld. Deze heeft de volgende onderdelen: stap, draf, galop, houding, werkwilligheid/inzet/looplust, wendbaarheid en algeheel beeld als aangespannen paard. Bij het succesvol doorlopen van de twee eendaagse aangespannen verrichtingen worden de hengsten volledig goedgekeurd.

De verrichtingen zijn voor het publiek opengesteld.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.