Ga naar hoofdinhoud

Twee dressuurhengsten niet aan onderzoek begonnen

Vanmorgen werden dertien dressuurhengsten voorgereden door hun eigen ruiter in het kader van de aanlevering voor het voorjaarsonderzoek van het KWPN. Jada da Mora (v. Bordeaux) werd doorverwezen naar het najaarsonderzoek, Jonkheer ter Kwincke (v. Uthopia) kan volgende week reglementair via de nalevering nog worden aangeleverd.

De hengstenkeuringscommissie dressuur beoordeelde de dertien hengsten vanmorgen op trainbaarheid. De hengsten werden door hun eigen ruiter voorgesteld in groepjes van twee. Vervolgens werden de hengsten aangeboden bij de veterinair voor het klinisch onderzoek. Als ook hier groen licht werd gegeven, dan kregen de hengsten hun stal voor de komende 70 dagen toegewezen.

Positief

De voorzitter van de hengstenkeuringscommissie dressuur, Bert Rutten, is positief over de elf hengsten die vandaag een box betrokken op het KWPN-centrum. “We hebben een paar hele fijne hengsten gezien, en uiteraard ook een aantal die nog zullen moeten verbeteren. Maar over het algemeen zijn het paarden die zich voor hun leeftijd al heel netjes lieten rondrijden en we beginnen met een positief gevoel.”

Vierjarigen

Hiernaast werden ook vijf vierjarige dressuurhengsten voorgereden door hun eigen ruiter in het kader van de zadelpresentatie die behoort bij het verrichtingsonderzoek van 50 dagen. Na afloop heeft de hengstenkeuringscommissie overleg gehad met de eigenaren van deze hengsten. Op woensdag 29 maart kunnen de hengsten worden aangeleverd voor hun vijftig dagen onderzoek, op deze dag worden zij nog een keer voorgesteld onder de eigen ruiter.

De volgende hengsten zijn vandaag aan hun onderzoek begonnen:
Cat.nr. 40 (Aqiedo x Jazz)
Cat.nr. 41 (Bon Bravour x Flemmingh)
Cat.nr. 43 (Danciano x Diamond Hit)
Cat.nr. 44 (De Niro x Riccione)
Cat.nr. 45 (Desperado x Wynton)
Cat.nr. 46 (Desperado x Fidertanz)
Cat.nr. 47 (Ferdeaux x Jazz)
Cat.nr. 48 (Ferdinand x Santano)
Cat.nr. 49 (Johnson x Fidertanz)
Cat.nr. 50 (Ravel x Krack C)
Cat.nr. 51 (United x Uphill)

Morgen, dinsdag 14 maart, beginnen de driejarige springhengsten aan hun verrichtingsonderzoek. De eerste hengsten komen om 11.30 uur op de straat in het kader van hun verrichtingsonderzoek, waarna om 12.00 uur de presentatie onder het zadel start.

Startlijst aanlevering springhengsten

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.