Ga naar hoofdinhoud

Twee Governor-zonen geselecteerd voor hengstenkeuring Oldenburg

Governor STR bezorgde Nederland vorig jaar met Adelinde Cornelissen de enige medaille Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Van de ruim 170 hengsten die de afgelopen dagen op de voorselecties van het Oldenburger stamboek werden voorgesteld, zijn er na de laatste selectie van vandaag 41 toegelaten tot de hoofdkeuring (16-18 november). Daaronder twee hengsten uit de eerste jaargang van de KWPN-hengst Governor: cat.nr 176 Knight Power JB (mv. Swarovski) van Gerard Korbeld en Stal Brinkman en cat.nr 189 (mv. Fürstenball) van Gestüt Lewitz.

Daarnaast zijn drie Nederlandse inzendingen toegelaten tot de hoofdkeuring: de door Eugène Reesink gefokte en voorgestelde cat.nr 36 (Vitalis x Cigantra C v. Jazz), cat.nr 56 Kings Canyon (Franklin x Donna Clara v. Sir Donnerhall I) van Stal van de Sande en cat.nr 178  (Vincent Maranello x Purella B v. Jazz) van Jaap Quartel.

Nederlandse invloed

De overige Nederlandse invloed bestaat uit twee geselecteerde zonen van Grand Galaxy Win, twee van Grey Flanell, een van Desperado, een van Van Vivaldi en een van First Choice.

Finest topleverancier

Uit de eerste jaargang van Finest zijn drie hengsten aangewezen voor de hoofdkeuring. Daarmee is de Hannoveraanse hengst topleverancier van de Oldenburger hoofdkeuring in Vechta. De veelgevraagde hengst, die net als de hypehengst Secret (v. Sezuan) in eigendom is van Gestüt WM van Eckhard Wahlers, kreeg in Hannover maar liefst negen zonen geselecteerd voor de hoofdkeuring.

Klik hier voor de foto’s.

Klik hier voor de geselecteerde hengsten.

Klik hier voor de catalogus.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.