Ga naar hoofdinhoud

Twee halfzussen scoren 85 punten op stallenkeuring KWPN

© Jacquelien van Tartwijk / Paardenkrant-horses.nl

Op de stamboekkeuring bij Team Nijhof in Geesteren sprongen twee halfzussen zich in the picture, It's me B en Himalaya B, die allebei Cegetti Z (Chellano Z x Notaris) als moeder hebben. De schimmel It's me B is een dochter van Carambole. 'Deze lang gelijnde merrie straalde heel veel jeugd uit', aldus Arnold Kootstra en Dirk Reijne.

‘Ze beschikt over een mooi type met een heel fraai front. Op de hindernis sprong ze flitsend naar voren. Met een heel goede techniek in haar voorbeen en dito bascule.’ De jury gaf 85 punten voor het springen. Datzelfde aantal kreeg ook haar halfzus Himlaya B, een dochter van Plot-Blue. Ook zij beschikte over een jeugdige uitstraling, veel ras en een heel hard en correct fundament. Haar galoppade was lichtvoetig en voldoende ruim. Ze toonde veel overzicht op de sprong en maakte de sprong telkens goed af.

Dressuurmerries

Bij de driejarige dressuurmerries was Dawina W (De Niro x Lauries Crusador) een opvallende verschijning. ‘Voor beweging gaven we 80 punten’, zei inspecteur Bart Bax van de regio Gelderland. De Fairytale dochter Jacintha T scoorde 75 punten voor zowel exterieur als beweging. ‘Een royale merrie die heel goed kon stappen en draven.’

 

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook