Ga naar hoofdinhoud

Twee oudere springmerries ontvangen sterpredicaat

Jur Vrieling met VDL Glasgow v. Merelsnest Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

KWPN inspecteur Henk Dirksen reisde gisteren door Overijssel voor de thuiskeuringen. Alle zeven merries die werden aangeboden werd n in het stamboek opgenomen. De zesjarige Gwerina van de Groote Kamps (v. Glasgow-W van het Merelsnest) en de dertienjarige Zamalia (v. Silverstone) kregen het sterpredicaat.

De zesjarige Gwerina van de Groote Kamps van Jeroen en Astrid Bakker uit Raalte kreeg het sterpredicaat. Henk Dirksen: “Deze dochter van Glasgow-W van het Merelsnest is een grote, lang gelijnde merrie, die even wat neerwaarts is in de romprichting, maar goed in het rechthoeksmodel staat en voorzien is van een correct fundament.”

Sina-stam

De merrie komt de Sina-stam en loopt op 1,30m-niveau onder Frank Buitenhuis. Moeder Carina (v. Corland) liep zelf in het ZZ-springen en uit de stam komen meerdere internationale springpaarden.

Holsteinse stam

Ook Zamalia van T.M. Oude Nijhuis uit Geesteren mag zich stermerrie noemen. De dochter van Silverstone is ZZ-springen en heeft ook al voor succesvolle nafok gezorgd. Haar zoon Don Juan (v. Zurich) is internationaal actief onder Pim Mulder. Ze komt uit de Holsteinse stam 49 die teruggaat naar de Sinaeda-dochter Ritta die ook de KWPN-hengst Zuidhorn bracht.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook