Ga naar hoofdinhoud

Twee springhengsten ingestroomd via nalevering

Key West (v. Tangelo van de Zuuthoeve) - Foto: Jacquelien van Tartwijk

Twee hengsten die vorige week tijdens de aanlevering van het verrichtingsonderzoek vanwege veterinaire redenen niet op stal konden, zijn nu alsnog ingestroomd. Het gaat om catalogusnummer 10/150 Karaat ES (v. Falaise de Muze) van fokker Egbert Schep uit Tull en ’t Waal en de nummer 3 van Den Bosch, catalogusnummer 13/248 Key West (v. Tangelo van de Zuuthoeve, fokker Roelof Bril uit Westendorp) van de fokker en medegeregistreerde Wiet ten Brinke uit Varsseveld.

Beide hengsten waren kort voor de aanlevering op nieuwe ijzers gezet en vermoedelijk hadden ze daar nog iets last van. Ze kwamen nu probleemloos door de vetereniaire keuring.

Nog een hengst voor de nalevering

Vrijwillige deelnemer Kosmo ES (Comme il faut x Peter Pan) van Egbert Schep mocht ook worden aangeboden op de nalevering vandaag. In het bericht van het KWPN over de nalevering (waar overigens foutief wordt vermeld dat de hengsten dinsdag 16 oktober zijn nageleverd) van de andere twee hengsten wordt niet gerept over de Comme il faut-zoon.

12 springhengsten in Ermelo

Er zijn nu totaal 12 springhengsten in Ermelo. Het gaat om tien driejarige aangewezen hengsten, één vrijwillige driejarige deelnemer en een vijfjarige hengst die het verkorte onderzoek loopt.

Bekijk hier alle deelnemers

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook