Ga naar hoofdinhoud

Twee veulens uit dezelfde stam voor 26.000 euro verkocht

Foto: Trakehner Verband

Inzaghi (v. Mescalero) en Iniesta (v. Impetus) waren afgelopen zaterdag in Hannover de twee veilingtoppers van de Fohlenauktion van het Trakehner Verband van 2018. De hengstveulens  verwisselden van eigenaar voor 26.000 euro en allebei bleven ze in Duitsland. Beide veulens komen uit dezelfde stal: Gestüt Vester. Inzaghi werd gefokt door Dagobert Vester en Iniesta door zijn zoon Tim. 

Er stonden vijftien hengst- en zes merrieveulens in de catalogus voor de veertiende editie van de veiling en op een merrieveulen na zijn ze allemaal verkocht.

Top drie

Naast de twee toppers van de veiling werd ook het hengstveulen Tristan voor meer dan 20.000 euro verkocht. Deze zoon van Rheinklang werd verkocht voor 23.000 euro en vertrok naar een Oostenrijkse stal.

Omzet

De totaalomzet van de veiling bedroeg 223.700 euro en daarmee kwam de gemiddelde prijs per paard uit op 11.185 euro. Naast Tristan werd ook Hofadel (v. Finckenstein) naar het buitenland verkocht. Dit hengstje vertrok naar Luxemburg. De andere veulens bleven in Duitsland.

Klik hier voor de volledige lijst met uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook