Ga naar hoofdinhoud

Twee vierjarige springhengsten ingeschreven in KWPN-stamboek

Update
It's Otto (Etoulon x Coromino) Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink-van Dijk
Vanochtend vond in Ermelo het eindexamen plaats van de vier vierjarige springhengsten die deelnamen aan het 21-dagen verrichtingsonderzoek. Cantona TN (Codex One x Caretano), gefokt door M. van de Bruggen en geregistreerd bij Maatschap Team Nijhof, en It's Otto (Etoulon x Coromino M), gefokt door J.M. Breukink en in eigendom van Albert Zoer, scoorden beide 84.5 punten en kregen daarmee groen licht voor de dekdienst. Voor de twee andere hengsten viel het doek. 

De hengstenkeuringscommisie kon het vermogen van It’s Otto het meeste waarderen. Daarop scoorde de Etoulon-nakomeling een negen. Voor de galop, reflexen, rijdbaarheid, instelling en aanleg als springpaard werden 8.5-en gegeven.

Commissievoorzitter Cor Loeffen was te spreken over de verrichting van de vierjarige.“Etoulon is een nog jonge hengst die in de sport heel goed meedoet op internationaal niveau, en dit is een van zijn eerste nakomelingen. It’s Otto is een ongecompliceerde hengst met een goede tot zeer goede instelling.”

Cantona TN

Cantona TN, die vorig jaar werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, deed nu op vrijwillige basis mee. Met succes, want ook deze hengst werd ingeschreven. De Codex One-nakomeling imponeerde het meest op zijn rijdbaarheid, waarvoor hij een negen op zijn cijferlijst kreeg bijgeschreven. 8.5-en werden genoteerd voor de galop, reflexen, vermogen, instelling en aanleg als springpaard. Loeffen: “Codex One loopt zelf op het hoogste niveau mee. Uit de moeder, maar vooral de tweede moeder, zijn heel veel internationale sportpaarden voorgekomen. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich heel goed rijden.”

Niet ingeschreven

Ook Interest (Andiamo x Concorde) van fokker Stal Meulemeesters en Cascos (Colman x Casco) van Maatschap Team Nijhof deden examen, maar zij konden het jurycorps niet voldoende overtuigen voor goedkeuring.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.