Ga naar hoofdinhoud

Twee wereldkampioenen in PSI-veiling

De prestigieuze PSI-veiling veilt op 9 december maar liefst twee wereldkampioenen. Niet alleen de wereldkampioen van de vijfjarige dressuurpaarden, Sa Coeur (v. Sir Donnerhall), komt in de veiling van Paul Schockemöhle en Ulrich Kasselmann, ook de springmerrie Chacciana (v. Chacco Blue) is aan de collectie toegevoegd. Chacciana won eind september onder Schockemöhles stalruiter Florian Meyer-Zu Hartum goud op het WK voor zevenjarige springpaarden in Lanaken. 

De dressuurpaardencollectie van de PSI-veling was al enige weken bekend en vandaag werd ook de collectie springtalenten online prijs gegeven. Het laatste paard in de rij springtalenten is geen onbekende, het is namelijk wereldkampioene Chacciana.

Nóg twee paarden die meestreden om de titel in de finale op het WK voor zevenjarige springpaarden bevinden zich in de collectie, de als vijfde geplaatste Chalanda en de niet geplaatste  Chaquilot, die beide afstammen van Chacco Blue .

Zij zijn niet de enige juweeltjes van de collectie, zo komen onder andere ook de winnaar van brons op de Bundeschampionate in 2012 Cornetto (v. Cornet Obolensky) en de goedgekeurde Califax (v. Calido) onder de hamer.

De dressuurpaarden doen niet veel onder, met onder andere de goedgekeurde hengsten Solo Feliz (v. San Amour), Don Noblesse (v. Dancier), Sir Kinley (v. Sir Donnerhall I) en de eerder genoemde wereldkampioen Sa Coeur (v. Sir Donnerhall I).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!