Ga naar hoofdinhoud

Tyson naar KWPN-hengstenkeuring

Tyson (Numero Uno x Voltaire) en zijn fokkerTweevoudig Vion Cup-winnaar en tegenwoordig succesvol Grand Prix-springpaard Tyson (Numero Uno x Voltaire) wordt woensdag 25 november in Stegeren aangeboden voor de KWPN-hengstenkeuring voor oudere hengsten. De hengst won zondag met Leon Thijssen de Grote Prijs van Leszno.

Er waren meer hengsten in Polen succesvol. De nog maar zevenjarige KWPN-gekeurde hengst Quality Time (Quantum x Cantus) van Team Nijhof debuteerde onder Hanno Ellermann in de wereldbekerproef, waarin hij met één foutje in de barrage vijftiende werd.

Quality Time (v. Quantum) en Hanno EllermannIn de Grote Prijs haalden slechts zes van de 60 deelnemers de barrage. Quality Time viel er net buiten met een fout op de laatste hindernis in het basisparcours. “Komende tijd wordt hij gewoon weer in de lichte tour uitgebracht, want we willen niet dat de hengst overnomen wordt. De wereldbeker en de Grote Prijs waren in Polen ook niet van zo’n moeilijk niveau als bij ons in West-Europa”, vertelt eigenaar Henk Nijhof jr.

Stalgenoot Spartacus (Stakkato x Grannus), die woensdag ook voor de KWPN-hengstenkeuringscommissie verschijnt, behoorde tot de beste zes- en zevenjarige springpaarden. Van de 93 starts bleven vier paarden alle dagen foutloos en daar hoorde Spartacus bij. In de finale werd hij zesde.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook