Ga naar hoofdinhoud

Ukato scoort ook in Blom Cup-voorselectie: zoon Ikato wint in Geesteren

Ukato en Willem Greve
De in 2014 helaas overleden Ukato (v. Stakkato) behoort volgens de HorseTelex Results Ranking tot de succesvolste verervers ter wereld in de D-categorie. In die categorie, waarbij de nafok (minimaal 40) tot 11 jaar meetelt, staat hij op de derde plaats op de dynamische ranking. Vandaag deed zijn nafok op de Centrale Keuring in Geesteren van zich spreken: Ikato (mv. Fedor) won onder Rianne Nalis de Blom Cup-voorselectie. En ook Z-goedgekeurde hengsten deden van zich spreken: Insallah XI S werd tweede en I Have It All S derde. 

Jury Nella Bijlsma en Daan Nanning beoordeelden de zoon van Ukato als: “Een absoluut compleet springpaard, die sprong met snelle reflexen en daarbij veel vermogen en een goede techniek liet zien. Daarbij bleef hij steeds voorzichtig en liet zich fantastisch rijden.” Ikato is gefokt bij W. Eunk te Nandbroek. Hij staat geregistreerd bij Martijn Jansen Sporthorses te Dalerveen en Rianne Nalis Sporthorses te Broekland.

Z vooraan in Geesteren

Nadat bij de driejarige springmerries al een Z-merrie won, waren er ook nog twee Zangersheide goedgekeurde hengsten vooraan te vinden in de Blom-voorselectie. Als tweede mocht Insallah XI S met Bart Bles in het zadel zich opstellen. Deze bruine hengst, die dit voorjaar werd goedgekeurd bij Zangersheide, is gefokt bij Spexgoorstables te Gaanderen en staat geregistreerd bij L. Dutkun te Doetinchem. Hij is een zoon van Zambezi TN en komt uit sport stermerrie Edelweis I S (v.Verdi).

Daan Nanning: “Dit paard sprong met snelle reflexen, liet daarbij een goed ruggebruik op de hindernis zien en maakte steeds achter de sprong goed af”, hij vervolgde, “bij ruim honderd paarden heb je altijd een top en een ondereind en dat laatste was vandaag wat breed. Aan de andere kant hebben we ook echte uitschieters gezien, die zeker potentie hebben voor het internationale werk. Een paar daarvan verwacht ik zeker terug te zien in Aken!”

I Have It All S en Josta van Straaten

Daartoe behoort ook de eveneens Z-goedgekeurde I Have It All S (v. Elvis ter Putte), die werd gefokt door Fred van Straaten. De vierjarige hengst, die tot de opvallendste paarden van de Z-keuring in Lanaken in 2016 behoorde, werd in de eerste ronde tweede en derde in de finale met Josta van Straaten. De Elvis ter Putte x Casall werd bij het KWPN in de eerste bezichtiging in 2015 afgewezen omdat hij volgens de jury ‘te gemaakt’ sprong.

Ruim honderd paarden in Blom Cup voorselectie

Voorselectie is niet verplicht voor de Blom Cup, maar het is wel handig om te zien waar je staat als eigenaar en ruiter. Daar maakten vandaag in Geesteren veel ruiters gebruik van, ruim honderd paarden deden mee.

Uitslag

Lees hier meer over de Blom Cup (voorheen Isah Cup). Er is dit jaar veel gewijzigd!

Bron: KWPN.nl/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook