Ga naar hoofdinhoud

Ultimo drukt stempel op Gelderse springmerries

Boviana kampioen driejarige merries keuring ermeloMet drie homogene dochters in de top vier van de finale driejarige springmerries op de centrale keuring van Gelderland drukte de hengst Ultimo zijn stempel zaterdag in Ermelo. Kampioene werd de zeer mooi gemodelleerde Boviana (mv.Karandasj) van Bertie Ankersmit uit Heelweg.

Het betreft een volle zus van de nationaal kampioen van vorig jaar Aviana, die Ankersmit ook nog in zijn bezit heeft net als Boviana, drachtig van Boss. “Laat ik ze maar even aanhouden”, aldus de trotse eigenaar die de strijd toch weer erg spannend vond. Ankersmit is mogelijk zelfs op weg naar drie op een rij, want hij heeft nog een tweejarige volle zus.

Het was jammer dat voor B.Triomf (Ulitmo x Le Mexico) van De Radstake het transport niet geheel vlekkeloos was verlopen en ze niet topfit was, want anders had ze zeker goede kans gemaakt op de titel. Ze werd nu vierde achter de charmante Beauty R (Ultimo x Harcos) van A.J. Wielhesen. De reservetitel bij de driejarigen was voor de nette en goed bewegende Belesta (Quidam de Revel x Cash) van Theo Gelink.

De beste bij de groep vier tot en met zevenjarigen was de rijtypische Whisper (Sir Corland x Indoctro) van W.T.A.M. Willems uit Beuningen. Bij de veulens was er een knappe kopgroep met de best bewegende voshengstje Entertainer (Tangelo van de Zuuthoeve x Voltaire) van L.H.B.M. Leusink uit Eibergen aan kop.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook