Ga naar hoofdinhoud

Ultimo drukt stempel op Gelderse springmerries

Boviana kampioen driejarige merries keuring ermeloMet drie homogene dochters in de top vier van de finale driejarige springmerries op de centrale keuring van Gelderland drukte de hengst Ultimo zijn stempel zaterdag in Ermelo. Kampioene werd de zeer mooi gemodelleerde Boviana (mv.Karandasj) van Bertie Ankersmit uit Heelweg.

Het betreft een volle zus van de nationaal kampioen van vorig jaar Aviana, die Ankersmit ook nog in zijn bezit heeft net als Boviana, drachtig van Boss. “Laat ik ze maar even aanhouden”, aldus de trotse eigenaar die de strijd toch weer erg spannend vond. Ankersmit is mogelijk zelfs op weg naar drie op een rij, want hij heeft nog een tweejarige volle zus.

Het was jammer dat voor B.Triomf (Ulitmo x Le Mexico) van De Radstake het transport niet geheel vlekkeloos was verlopen en ze niet topfit was, want anders had ze zeker goede kans gemaakt op de titel. Ze werd nu vierde achter de charmante Beauty R (Ultimo x Harcos) van A.J. Wielhesen. De reservetitel bij de driejarigen was voor de nette en goed bewegende Belesta (Quidam de Revel x Cash) van Theo Gelink.

De beste bij de groep vier tot en met zevenjarigen was de rijtypische Whisper (Sir Corland x Indoctro) van W.T.A.M. Willems uit Beuningen. Bij de veulens was er een knappe kopgroep met de best bewegende voshengstje Entertainer (Tangelo van de Zuuthoeve x Voltaire) van L.H.B.M. Leusink uit Eibergen aan kop.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook