Ga naar hoofdinhoud

Ultimo van ter Moude in Nederland

Todd Minikus Ultimo van Ter Moude Foto: Kenneth Kraus/phelpssports.com

De Grand Prix-springhengst Ultimo van ter Moude, die furore maakte onder Todd Minikus, staat sinds kort gestationeerd bij Stal Hendrix. De negentienjarige zoon van Capitol I is daardoor beschikbaar gekomen voor de Europese fokkerij. 

Ultimo van ter Moude is elite hengst bij het BWP en ook goedgekeurd bij Selle Francais. De hengst werd in Amerika succesvol uitgebracht op Grand Prix-niveau door Todd Minikus. Het duo won onder andere de Grand Prix North Coast Jumper Classic, de Grand Prix Beacon Hill en de Grand Prix Welcome Stake North Coast Jumper Classic.

Als jonge hengst stond hij korte tijd gestationeerd in Frankrijk waar hij beschikbaar was voor de fokkerij. Uit slechts een beperkt aantal dekkingen bracht hij enkele aansprekende springpaarden voort. De bekendste vier Grand Prix-paarden van Ultimo van ter Moude op dit moment zijn Quechua d’Emeraude (Simon Delestre), Rouge Pierreville (Edwin Smits), Ramona de Flobecq (Andre Thieme) en Quartz Rouge (Jerome Hurel).

De schimmelhengst zal te zien zijn tijdens de jaarlijkse hengstenshow van Stal Hendrix die dit jaar plaatsvindt op woensdag 6 april.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook